Obnovljen vozni park Kavalirjev

Električno vozilo Kavalir je v središču Ljubljane prisotno že od leta 2008. Od začetka do danes so Kavalirji prepeljali že 900.000 zadovoljnih potnikov. So pomemben člen javnega prevoza v območju za pešce v centru mesta, hkrati pa tudi izredno zanimiva turistična atrakcija.

Obnovljen vozni park Kavalirjev

Za brezhibno delovanje voznega parka Kavalirjev smo izrabljeno vozilo Kavalir št. 2 zamenjali z novim električnim vozilom Kavalir št. 4, znamke Attiva, Italcar. Novo vozilo zagotavlja Ljubljančankam, Ljubljančanom in obiskovalcem prestolnice tudi v prihodnje okolju prijazen brezplačen prevoz v območju za pešce v središču mesta.

Kavalirji so že od začetka delovanja prijetna popestritev dogajanja v središču mesta. Starejši občani Ljubljane, ki so se z njimi zapeljali, povedo, da so Kavalirji izredna pridobitev, njihovi vozniki pa nadvse prijazni;  obiskovalci so  s takšnim ogledom mesta več kot zadovoljni.

Vozni park Kavalirjev, ki je od samega začetka pa do danes prepeljal že 900.000 potnikov, predstavlja s širitvijo območja za pešce enega pomembnejših členov javnega potniškega prometa v centru Ljubljane. Da bi vozni park še naprej deloval brezhibno, smo vozilo Kavalir 2 zamenjali za novo vozilo Attiva, Italcar. Novo vozilo ima enake vozne sposobnosti: je potniško vozilo na električni pogon, ki na eno polnitev prepelje do 80 km, poganja ga 5,5 KwH pogonski agregat s kompletom baterij US Bateries 220 Ah, ima šest sedežev, prikazovalnik stanja baterije, signalizacijo ob vzvratni vožnji, oblazinjene sedeže, lita platišča ter vgrajen polnilec baterij.

Novo električno vozilo bo, tako kot drugi Kavalirji, Ljubljančankam in Ljubljančanom ter obiskovalcem, zagotavljalo okolju prijazen prevoz v središču mesta, saj ne proizvaja ne hrupa ne izpuhov. Vozilo je udobno in bo potnikom omogočilo hiter dostop do cilja, kar je še posebej pomembno za starejše in gibalno ovirane.

Kavalirji brezplačno vozijo vse dni v tednu, od 8. do 20. ure. Prevoz lahko naročite na št. 031 666 331 ali pa Kavalirja enostavno ustavite na njegovi poti.