Novi visokokakovostni prekucnik 44 Light

Podjetje Meiller, specializirano za izdelavo prekucnikov je predstavilo novost v segmentu polpriklopnikov, ki optimizirajo težo. Popolnoma nov dizajn serije 44 Light ima težo le 4.360 kilogramov, saj je trend gradbeništvu uporaba nagibnih polpriklopnikov s povečano nosilnostjo.

Novi visokokakovostni prekucnik 44 Light

Serija 44 Light združuje kvalitetno izdelkov blagovne znamke Meiller z najvišjo učinkovitostjo prevoza. Trdna osnova za vse lahke prekucnike iz Meillerja je nov okvir šasije, ki zmanjša težo za 320 kilogramov brez ogrožanja stabilnosti prekucnika. Največjo obremenitev nudi serija LHPA 44-3 narejena z aluminijastim prekucnikom, ki jo je Meiller s 7 milimetrov debelim dnom in 5-milimetrskimi stranskimi stenami.

Opcijsko se uporabljajo osi, optimizirane glede na težo se uporabljajo osi BPW ali SAF-Holland. Pri BPW prihranite do 18 kilogramov na os s kovanim aluminijastim pestom, medtem ko imajo osi SAF integrirano funkcijsko vzmetno ročico, ki ščiti zavorne diske in amortizerje.

Ko gre za povečanje učinkovitosti, ne smejo manjkati naprave za hitro spuščanje hidravlike za odlaganje in električna drsna ponjava. Obe komponenti prihranita čas.  Električno odpiranje in zapiranje ponjave zmanjša tudi nevarnost nesreče za osebje. Tisti, ki dosledno izkoristijo te prihranke časa in vedno vozijo z zaprtimi ponjavami, izboljšajo tudi aerodinamiko vozila in zmanjšajo porabo goriva.

Električno upravljana drsna ponjava je še posebej priporočljiva za transport vročega asfalta. Proizvajalec iz Münchna ponuja tudi lahke aluminijaste karoserije s toplotno izolacijo, ki je sestavljena iz hidrofobnega izolacijskega materiala, ki odbija vlago in zadržuje toploto pri 200 stopinjah Celzija. Hladni mostovi so sistematično odstranjeni, izolacijski sloj pa je zaščiten s trdno, skrbno zapečateno prevleko iz nerjavnega jekla.