Novi DKV Live Portal s podatki v realnem času

DKV Live ponuja storitvi Track&Trace in Estimated Time of Arrival upoštevaje čas vožnje in čas počitka / Učinkovito načrtovanje poti in postankov za oskrbo z gorivom / LIVE Portal s podatki v realnem času

DKV
Ponudnik storitev za mobilnost DKV z današnjim dnem uvaja DKV LIVE

Ponudnik storitev za mobilnost DKV z današnjim dnem uvaja DKV LIVE, celovit telematski sistem s številnimi dodatnimi funkcijami. Storitvi Track&Trace (sledenje) in Estimated Time of Arrival (predvideni čas prihoda) uporabnikom ponujata preglednost v realnem času in v vsej oskrbovalni verigi, pri tem pa upoštevata voznikov čas, namenjen vožnji in počitku. DKV LIVE omogoča tudi učinkovito načrtovanje poti, ki temelji na visokokakovostnih zemljevidih Here. Pri načrtovanju poti so upoštevani obremenjenost tovornjaka, pri izbiri najbližje črpalke pa tudi vsi morebitni popusti za določeno stranko in opcija vrednost glede na ceno. 


Vse, kar morate storiti, je, da povežete škatlo velikosti škatle za papirnate robčke z vmesnikom FM (Fleet Management Interface) v vozilu. Ta zbira potrebne podatke, ki jih nato posreduje naprej in v obdelavo prek oblaka. Vse podatke si lahko v realnem času ogledate na portalu DKV LIVE Portal. "DKV LIVE vzpostavlja digitalne rešitve, ki so že standardne v poslovanju B2C, zdaj pa so na voljo našim strankam v poslovanju B2B," je izjavil Marco van Kalleveen, izvršni direktor DKV Mobility. "To vključuje sledenje v realnem času, na primer za dostavo in vozni park. Na podlagi tega lahko nove storitve, kot je natanko določanje predvidenega časa prihoda, bistveno povečajo preglednost špedicijskih storitev, s tem pa učinkovito zmanjšajo stroške in znižajo izpuste CO2." 

Številni koraki pri širitvi DKV LIVE so načrtovani za drugo polovico leta. Takrat bodo vozniki in dispečerji komunicirali prek aplikacije DKV LIVE in DKV LIVE se bo postopoma razvil v celovito rešitev za pametno upravljanje voznega parka. 

Dodatne informacije so na voljo na povezavi www.dkv-euroservice.com/de/dkv-live