Nova skladišča v severovzhodni Evropi

Skladiščenje predstavlja pomemben del v strategiji podjetja cargo-partner, zato ta še naprej širi svoje skladiščne kapacitete. Najnovejše naložbe v iLogistične centre Brwinów pri Varšavi (Poljska), Dunajská Streda pri Bratislavi (Slovaška) in Dobrovíz pri Pragi (Češka) so odziv na nenehno naraščajoče povpraševanje v regiji.

cargo-partner
cargo-partner širi skladišča v severovzhodni Evropi

Širitev in postopek certificiranja na Poljskem

Podjetje cargo-partner je na Poljskem prisotno že od leta 1998 in je danes eden pomembnejših mednarodnih ponudnikov transportnih in info-logističnih storitev v državi. Ker je cargo-partner junija 2021 v iLogističnem centru v Brwinówu povečal svoje skladiščne zmogljivosti za dodatnih 3000 m², ta sedaj nudi 11.000 m² skladiščnega prostora v temperaturnem območju od +15 do +25°C, vključno s 1.000 m² carinskega skladišča. Objekt se nahaja v logističnem parku MLP II, jugozahodno od Varšave in leži ob avtocesti A2, najpomembnejši povezavi med vzhodno in zahodno Poljsko.

Milan Lani, korporativni direktor za pogodbeno logistiko pri podjetju cargo-partner, pojasnjuje strateški pomen skladišča: »Zaradi odlične lokacije v središču države je naš iLogistični center Brwinów idealno središče za distribucijo po Poljski in drugih evropskih državah. Ker se nahaja v neposredni bližini varšavskega letališča je hkrati tudi strateška točka za mednarodne letalske prevoze blaga. Dodatnih 3.000 m², ki smo jih dogradili, je namenjenih hitremu pretovoru in skladiščenju blaga v razsutem stanju."

Poleg širitve objekta v Brwinówu je cargo-partner Poljska za ta objekt pridobil tudi certifikata IFS (Mednarodni standard za prehrambene izdelke) in GDP (Dobra distribucijska praksa), trenutno pa je še v procesu pridobivanja HACCP certifikata. Proces pridobivanja HACCP certifikata poteka tudi za iLogistični center Zory, ki zagotavlja 6.650 m² skladiščnega prostora v bližini gospodarske cone Katowice. Če k temu dodamo še manjše skladišče v Poznanu podjetje cargo-partner na Poljskem upravlja skoraj 20.000 m² skladiščnih površin z več kot 13.000 paletnimi mesti.

Dodatnih 5.200 paletnih mest na Slovaškem

Samo eno leto po zadnji širitvi iLogističnega centra Dunajská Streda se je podjetje cargo-partner Slovaška odločilo za novo investicijo v obstoječem objektu, s čimer želi zadostiti velikemu povpraševanju po skladiščnih storitvah v regiji.

Kot pravi Milan Lani: »Ta naložba nam bo pomagala izkoristiti celotno višino skladiščne hale, ki v višino meri 14,5 m in povečati število paletnih mest na kvadratni meter. Nadgradnja bo potekala v dveh fazah: v prvi fazi bomo povečali svoje zmogljivosti za 3.600 paletnih mest ter pridobili dva nova viličarja. V drugi fazi, ki se bo izvajala v začetku septembra, bomo dobili dodatnih 1.600 paletnih mest, ki jih bo upravljal še en novi viličar."

Zaradi direktne povezave z železniškim kontejnerskim terminalom METRANS je skladišče v Dunajski Stredi eno najpomembnejših železniških središč podjetja cargo-partner v Evropi. Ugodna lokacija nudi železniški dostop do večine glavnih evropskih pristanišč ter hitre povezave s Kitajsko po Novi svilni cesti. Iz distribucijskega centra v Dunajski Stredi podjetje cargo-partner dobavlja avtomobilske komponente vodilnim proizvajalcem originalne opreme v več evropskih državah, vključno s Slovaško, Madžarsko, Avstrijo in Češko. Sodobni skladiščni prostori zagotavljajo 30.300 paletnih mest na 18.300 m² skladiščne površine, vključno s 3.300 m² carinskega skladišča. Skupaj z iLogističnim centrom v Bratislavi ima cargo-partner na Slovaškem skupno 26.500 m² skladiščnih površin z več kot 44.000 paletnimi mesti, strankam pa zagotavlja široko paleto storitev z dodano vrednostjo.


Krepitev strokovnega znanja o logistiki živil na Češkem

V podjetju cargo-partner na Češkem so se specializirali za skladiščenje in distribucijo živil in pokvarljivega blaga. V iLogističnem centru Dobrovíz blizu praškega letališča podjetje tako nudi skladiščenje blaga v temperaturnem režimu od +15 do +25°C ter v hladilnih komorah pri temperaturi od +2 do +8°C. Da bi podjetje poglobilo svoje strokovno znanje in dopolnilo portfelj storitev v živilski industriji, je cargo-partner s 1. junijem 2021 prevzel češko podjetje Gibon Logistics.

Milan Lani pojasnjuje: »Gibon Logistics ponuja edinstvene rešitve za skladiščenje in transport živil, ki morajo biti v hladilniku. To nam bo omogočilo, da bomo lahko svojim strankam ponudili prilagojene storitve za pošiljke vseh velikosti, od posameznega proizvoda do palete. Poleg tega zdaj upravljamo manjše hladilno skladišče v Brnu, ki služi kot hitro pretočno skladišče za moravsko regijo. V povezavi s skladiščem v Dobrovízu blizu praškega letališča lahko pokrivamo celotno Češko. Vse naše storitve skladiščenja in distribucije vključujejo aktivno hlajenje, s čimer zagotavljamo neprekinjeno hladno verigo. Naslednji razvojni korak bo vzpostavitev skladišča za zamrznjena živila s temperaturo od -5 do -15°C v našem iLogističnem centru v Pragi.

Fotogalerija