Nova mulda za prevoz asfalta

Od sedaj dalje so Köglove dvo- in triosne prekucne prikolice s 24 m3 prostornine na voljo v vseh različicah. Na voljo so tako ojačane različice, ko tudi izolirane prikolice za prevoz asfalta.

Nova mulda za prevoz asfalta

Zaradi nove določbe pri prevozu asfalta, pri katerem se mora ohraniti določena temperatura, je mulda popolnoma izolirana. Na petih mestih ima vgrajene tudi temperaturne senzorje, ki beležijo potrebne podatke, ki jih je moč tudi natisniti s pomočjo krmilne enote.

Zaslon izmenično prikazuje podatke petih merilnih točk in povprečno temperaturo. Za izolacijo je vgrajen visokokakovosten material, ki je zasnovan za temperature do 200° C. Zunanji obod je, tako kot celotna šasija in mulda, zaščiten z nano-keramično zaščito, poleg tega pa je še dodatno zaščiten z UV nanosom, ki preprečuje korozijo.

Vzdrževanje senzorjev je enostavno in sicer se ti nahajajo pod jekleno zaščito. Zgornjo sloj izolacije zagotavlja drsna, temperaturno obstojna poliuretanska zavesa, zaradi česar prikolica še celo presega zakonske določbe pri prevozu asfalta.