Nov Poslovno-logistični center na Ptuju

Špedicija Goja je na Štajerskem otvorila nov Poslovno-logistični center Goja, ki bo še okrepil razmere v logistični dejavnosti in še uspešneje konkuriral potrebam na mednarodnem trgu, hkrati pa doprinesel lokalnemu okolju z novimi poslovnimi priložnostmi.

Špedicija Goja

Poslovno-logistični center obsega več kot 3.800 kvadratnih metrov uporabne površine in ponuja vse storitve za tovorna vozila na enem mestu, hkrati pa zajema druga različna podjetja, ne le iz logistično-transportnega področja.

Z izgradnjo novega objekta so želeliizkoristiti svoje potenciale, znanje in tradicijo, ki vedno predstavljajo ključne temelje podjetja Špedicija Goja. Mednarodne potrebe se na področju logistike in transporta iz leta v leto povečujejo, zato so v podjetju prepričani, da so strateške investicije in usmerjenost v nadgradnje, izboljšave ključnega pomena.

Direktor Špedicije Goja, Sebastjan Kolednik je ob otvoritvi poudaril:»Preteklo poslovno leto in tudi prva polovica tega leta, lahko za podjetje Špedicija Goja imenujemo investicijsko leto. Z investicijo v nov Poslovno-logistični center Goja Ptuj smo se še bolj utrdili in uveljavili v logistični dejavnosti.«

Potrebno je ustvarjati nove poslovne priložnosti, je prepričan lastnik in direktor Finakos Group, Marjan Kostanjevec in dodaja:  »Odprtje tovrstnega Poslovno-logističnega centra pomeni prelomnico in boljši jutri tudi za lokalno okolje, ki bo hkrati omogočilo še učinkovitejši prodor tudi na druge trge.«

Podjetje s 96 zaposlenimi, ki sodi med večja in uspešna transportna podjetja v Sloveniji, je široko specializirano za vse logistične procese, kot so: mednarodni transport, distribucija, skladiščenje, špedicijske storitve, organizacija. Strankam in poslovnim partnerjem Goja ponuja širok spekter celovitih rešitev, zaradi reorganizacije podjetja v letu 2016 pa se uspešnost odraža tudi v poslovnih rezultatih. Med prvimi so pridobili nov sistem kakovosti ISO 9001/2015 in pridobili še dodatno zaupanje kupcev ter okrepili svojo konkurenčnost na transportnem trgu. S povečevanjem prometa na špediciji, skladiščenju ter v dejavnosti transport lastna vozila, kakor tudi pri posredovanju prevozov s podprevozniki, pa so kljub temu uspeli trend poslovanja obrniti navzgor, kar pomeni rast prodaje in racionalnejše obvladovanje stroškov.

V letošnjem letu so v sklopu novega Poslovno-logističnega centra prenovili tudi avtopralnico tovornih vozil in avtopralnico osebnih vozil ter kot novost predstavili polnilnico električnih osebnih avtomobilov. V objektu pa se nahajajo še številna druga podjetja: poslovni prostori in prodajalna sveč Ilkos, prostori podjetja Avto Krka, Tiso servis, Hidro servis, podjetje Unikat in gostinski lokal Go kafe.

Poslovno-logistični center bo pozitivne učinke kratkoročno in dolgoročno doprinesel tudi lokalnemu okolju, slednje je namreč tudi vodilo podjetja Špedicija Goja, ki je na temeljih 26-letne tradicije usmerjeno v nenehen strateški razvoj.

Fotogalerija