Nov lastnik bencinskih servisov OMV in MOL

Podjetje Shell Adria d.o.o. je s Skupino MOL podpisalo pogodbo o nakupu 39 bencinskih servisov v Sloveniji. Podrobnosti o dogovoru bodo objavljene po odobritvi Evropske komisije.

Shell črpalka
Shell črpalka | Foto: Shell

Shell je na slovenskem trgu prisoten od leta 1994. Trenutno podjetje v Sloveniji upravlja mrežo 8 črpalk brez osebja za tovorna vozila ter 1 bencinski servis tudi za osebna vozila. Shell v Sloveniji trenutno svojim strankam zagotavlja storitve v okviru Shell kartičnega poslovanja za gorivo ter široko paleto storitev povezanih s cestnim tovornim prometom.

Skupina Shell in MOL sta 9. marca 2023 sklenila sporazum, po katerem bo Shell od MOL-a prevzel 39 bencinskih servisov. Ti bodo postali centri mobilnosti, ki bodo potrošnikom zagotavljali visokokakovostna Shell goriva v skladu s Shellovo predanostjo zagotavljanju ponudbe svoje blagovne znamke in kakovosti Shell proizvodov.

»Ta nakup je pomemben korak naprej za prisotnost blagovne znamke Shell v Sloveniji, za stranke pa predstavlja predvsem večjo možnost izbire, saj povečuje tržno konkurenco v Sloveniji. S povečanjem mreže za 39 novih bencinskih servisov v mreži Shell v Sloveniji bomo lahko našim strankam zagotovili vrhunska V-Power goriva ter edinstveno Shell Café izkušnjo« – je komentiral Gregor Omejc, generalni direktor Shell Adria d.o.o.