Nemška pošta in Ford za elektrifikacijo dostave

Družbi Ford Pro in Deutsche Post DHL Group (DPDHL) sta nedavno podpisali memorandum o soglasju za pospešitev uvajanja elektrificiranih dostavnih vozil, namenjenih logističnim dejavnostim po vsem svetu. S tem obe podjetji poudarjata svojo zavezanost zagotavljanju trajnostnih/zelenih storitev.

Ford e-Transit DHL
Ford e-Transit DHL | Foto: Ford

V okviru načrtovanega sodelovanja bo Ford Pro družbo Deutsche Post DHL Group do konca leta 2023 opremil z več kot 2000 električnimi dostavnimi vozili po vsem svetu in tako okrepil svoj vodilni položaj pri uporabi električnih vozil za dostavo na zadnjem kilometru po vsem svetu. Sklenjena pogodba zajema celoten sklop rešitev za upravljanje električnega voznega parka, vključno z dostopom do povezane programske opreme Ford Pro E-Telematics in rešitev za polnjenje, da bi zmanjšali stroške in optimizirali učinkovitost kot del skupnih ciljev obeh organizacij za ničelne emisije.


Deutsche Post DHL Group, vodilno svetovno logistično podjetje, se je zavezalo h krepitvi čistih dejavnosti za varstvo podnebja in bo v tem desetletju na poti k logistiki z ničelnimi emisijami vložilo sedem milijard EUR. Družba Deutsche Post DHL Group si prizadeva, da bo do leta 2030 za ogljično nevtralen prevzem in dostavo uporabljala 60-odstotni delež e-vozil, med katerimi bo zdaj tudi linija elektrificiranih vozil Ford Pro, vključno s povsem novim modelom E-Transit.  


Fotogalerija