Navara za najtežje naloge

Navara OFF-ROADER AT32 velja za bolj »sposobno« različico. Standardne značilnosti vključujejo višjo odmaknjenost od tal in sicer za 20 mm, popolno zaščito ključnih elementov podvozja in večje pnevmatike.

Nissan Navara OFF-ROADER AT32
Vizualno najpomembnejša nadgradnja Navare je vzmetenje, ki je sedaj dodatno dvignjeno, s čimer so optimizirali zmogljivosti in ustvarili dodatno odmaknjenost od tal.

Navara OFF-ROADER AT32 se je ob praznovanju dneva World Oceans Day 2018, pridružila kampanji očeta in hčerke, ki čistita plaže in pobirata ostanke v morju blizu doma. Tako opremljena Navara jima pomaga premagovati najzahtevnejše dele skalnega terena. Navaro OFF-ROADER AT32 je zasnovalo islandsko podjetje Arctic Trucks, ki je specializirano za gradnjo štirikolesnih vozil (4WD), da bi z njo premagali tudi zahtevnejše terene. Kratica AT označuje Arctic Trucks, medtem ko številka 32 predstavlja premer terenskih pnevmatik v palcih.

Vizualno najpomembnejša nadgradnja Navare je vzmetenje, ki je sedaj dodatno dvignjeno, s čimer so optimizirali zmogljivosti in ustvarili dodatno odmaknjenost od tal. Ta sedaj znaša 243 mm (223 mm pri običajni Navari). Najvišji vstopni kot so povečali na 35 stopinj (prej 30,4 stopinj), medtem, ko dovoljeni nagib sedaj znaša 24 stopinj (prej 22,2 stopinj).

Druge izboljšave vključujejo zaščito podvozja in so zasnovane za povečanje višje lege, obenem pa zagotavljajo večjo zaščito karoserije med ekstremnim off-roadom. Pred pogledom skrite so zaščitne plošče na podvozju, ki pokrivajo motor, menjalnik, pogonski sklop in rezervoar za gorivo. 17-palčna platišča so zasnovali pri Arctic Trucks, medtem ko so bile 32-palčne pnevmatike (v premeru) izbrane posebej za izboljšanje terenske vožnje.

Za stranke, ki iščejo vrhunske sposobnosti za vožnjo izven ceste, je na voljo tudi dodatna oprema (cev za zajem zraka) in sprednja zapora diferenciala. Cev je pritrjena na A stebriček in povečuje največjo globino premikanja po vodi na 800 mm, kar je 200 mm več od običajne Navare. Prav tako se izboljša dovod zraka, obenem pa tudi ščiti motor pred prahom in vdorom vode. Navarino napredno tehnologijo dopolnjujejo tudi nove funkcije. Standardna oprema vključuje Hill Start Assist, Hill Descent Control, Intelligent Emergency Braking (inteligentno zaviranje v sili) in Intelligent Around View Monitor.


Fotogalerija