Napetost se stopnjuje

Ivecov prvak Jochen Hahn bo z nabiranjem točk za ubranitev naslova prvaka v prvenstvu FIA ETRC začel že ta vikend na dirkališču v Misanu. Petkratni zmagovalec bo v tej sezoni dirkal z istim tovornjakom, s katerim je lani osvojil naslov prvaka.

Napetost se stopnjuje
Ivecov prvak Jochen Hahn bo z nabiranjem točk za ubranitev naslova prvaka v prvenstvu FIA ETRC začel že ta vikend na dirkališču v Misanu.

Prav tako je obdržal vse svoje partnerje in sponzorje, medtem ko je največja sprememba njegovega paketa rahlo spremenjena maska in oblika tovornjaka. Pred začetkom prvenstva pa se je več dogajalo pri ekipi Buggyra Racing, prvakom iz leta 2017. Adam Lacko je za letošnjo sezono 2019 dobil nov tovornjak. Tako Lacko, kot vodja ekipe Jan Kalivoda, verjamejo, da imajo z novim tovornjakom veliko možnosti, zato je pomemben že začetek sezone v Misanu. Drugi voznik je ostal Oly Janes. Britanski voznik želi v svoji drugi FIA ETRC sezoni osvojiti zmago prvenstvu GRAMMER TRUCK CUP.

Izkušen voznik Antonio Albacete bo vozil MAN za ekipo Truck Sport Lutz Bernau, drugi voznik pa bo njegov rojak Luis Recuenco. Albacete si bo zagotovo prizadeval, da ostane med prvimi tremi v prvenstvu, vendar bo to verjetno še težje dosegel kot v prejšnji sezoni.


Sascha Lenz, ki je lani dosegel prelomno sezono (četrti skupni rezultat s točkami, doseženimi na vsaki dirki od 32 tekmovanj), se vrača z novo zgrajenim MAN-om.

Reinert Racing je še ena ekipa, ki je v zimskem času doživela velik pretres. Rene Reinert je namreč zamenjal znamko v svoji dirkalni karieri. Svojega preverjenega MAN-a je namreč zamenjal za povsem novega IVECA. Reinert je še en voznik, ki upa na dobro sezono.

Obe ekipi Tankpool24 Racing in njihov voznik Norbert Kiss, obupno potrebujeta dobro sezono. Tehnični direktor Stefan Honens je zapustil ekipo, Csaba Bako in Imi Szell (oba člana OXXO Racinga, ki sta osvojila naslov leta 2014 in 2015) sta se ponovno združila s Kissom. Nekdanji dirkač Clio Cupa Fabio Citignola bo tekmoval s Kissom, kjer bo spoznal tovornjak in dirke v letu 2019. 


Steffi Halm in Andre Kursim bosta nadaljevala s svojimi IVECO tovornjaki z ekipama Team Schwabentruck in Don't Touch Racing.

Prvi zmagovalec dirke FIA ETRC iz Portugalske Jose Rodrigues se bo v tej sezoni vrnil na dirke z mornarsko-modro barvo ekipe Reboconort, drugi tovornjak ekipe pa si bosta delila njegov oče Eduardo Rodrigues in sin Jose Eduardo Rodrigues, ki bo dirkal tudi v Missanu.

Anthony Janiec bo v sezoni 2019 dirkal s svojim znanim rumenim MAN-om ekipe Lion Truck Racing.