Nadzor nad kritičnim tovorom

Pravočasno prispetje je pomembno pri vseh vrstah tovora, toda pri časovno kritičnih dostavah pa lahko pravočasna dostava igra odločilno vlogo pri vzdrževanju dobrega odnosa med strankami. Z novim sistemom Positioning+, podjetja Volvo Trucks, je tako možno natančno določati geografsko pozicijo tovornega vozila in to iz minute v minuto. To pa je lahko odločilni faktor za zagotavljanje učinkovite logistike.

Nadzor nad kritičnim tovorom

»Dober primer tega je industrija betona. Tukaj čas pomeni vse – in to vse do zadnje minute, v kateri mora tovornjak priti na določeno mesto in prevzeti beton. V tem segmentu se namreč individualno prilagaja posamezne mešanice, ki morajo na cilj prispeti ob pravem času. S sistemom Positioning+ je tako moč natančno določiti, kdaj mora tovornjak na pot in kdaj bo v določen obrat prispel,« je dejal Johan Östberg, produktni strokovnjak pri podjetju Volvo Trucks. Poleg vpogleda v realni čas vožnje, omogoča sistem opozarjanje, kdaj določeno vozilo zapusti določeno območje, pot ali celo državo.

»Ko tovornjak zapelje s predvidene poti, sproži sistem opozorilo. S tem je mogoč vpogled v vožnjo voznika, prav tako pa tudi varnejše delovno okolje zanj, saj se zaveda, da nekdo stalno bdi nad njim,« je še dejal Johan Östberg