Načrtujejo 2,7 milijona evrov novih naložb

Transportno-logistično podjetje T. L. Sirk, ki se lahko pohvali z več kot 20-letno tradicijo, sodobnim voznim parkom 120 vozil, novimi skladiščnimi kapacitetami in celovito logistično podporo, že načrtuje naložbo dodatnih šest tisoč kvadratnih metrov skladišč in dva tisoč kvadratnih metrov pisarn, za katero bo do septembra prihodnje leto namenilo 2,7 milijonov. V zadnjih dveh letih so investicije znašale 7,7 milijonov evrov, od tega so vložili kar šest milijonov evrov v prenovo voznega parka. Z investicijami je povezano tudi zaposlovanje. Načrtujejo, da bodo prihodnje leto zaposlili dodatno deset ljudi.

T. L. Sirk

T. L. Sirk je letos avgusta odprl tudi sodoben logistični center v Ljubljani, ob južni obvoznici, kjer je na 25 tisoč kvadratnih metrov površin na voljo 3.000 novih paletnih mest. Z investicijo, ki  je bila vredna 450.000 evrov, je tako podjetje povečalo skladiščno kapaciteto na 10.000 paletnih mest. Blago iz držav Evropske unije pripeljejo v skladiščne prostore v Ljubljani, kjer ga nato prevzamejo drugi avtoprevozniki. Pomembno je tudi, da lahko v špedicijski pisarni T. L. Sirk na mejnem prehodu Obrežje podjetje uredi vse potrebne carinske in druge dokumente. Za prihodnje leto pa že načrtujejo vzpostavitev novega carinskega skladišča.

Investicije v nove skladiščne kapacitete so nujno potrebne, saj slovenski izvoz vztrajno raste, hkrati pa celotna transportna dejavnost že kar nekaj časa dobiva nov zagon. To potrjujejo tudi registracije prvič registriranih tovornih vozil. Prihodki podjetja bodo to leto znašali nekje 19 milijonov evrov, v bodoče pa načrtujejo sedem do devetodstotno letno rast. Gospodarska rast se pozitivno odraža tudi v logistični dejavnosti, kjer je mogoče zaznati pozitivno rast investicij v skladiščne kapacitete in v posodobitev voznih parkov. Podjetja tako niso več samo klasični prevoznik blaga, ampak širi svojo dejavnost na področje špedicije, distribucije in skladiščenja.

Fotogalerija