Mercedes s prodajo polnilnic

Mercedes bo preko svoje prodajne mreže ponudil tudi prodajo električnih polnilnic. Projekt se bo v Nemčiji začel konec maja 2024 s pilotnimi projekti pri različnih prodajnih mestih, čemur bo sledila uvedba, postopoma pa bodo dodane nadaljnje evropske države. Za strateškega partnerja pri tovrstnem projektu je bil izbran italijanski Alpitronic.

Mercedes eActros polnilnica
Mercedes eActros polnilnica | Foto: Daimler Truck

V skladu s celostnim pristopom skupine k elektrifikaciji Mercedes-Benz Trucks svojim strankam zdaj poleg baterijskih električnih vozil ponuja tudi možnost nakupa polnilnih postaj. Tako imenovani paket 'Depot Charging' vključuje svetovanje, prodajo strojne opreme in tehnične storitve. Kvalificirani partnerji Mercedes-Benz Trucks lahko na zahtevo izvedejo tudi namestitev. Cilj je zagotoviti nemotene postopke polnjenja in visoko stopnjo razpoložljivosti vozila.

Projekt se je v Nemčiji začel konec maja 2024 s pilotnimi projekti pri različnih prodajnih mestih, postopoma pa bodo dodane nadaljnje evropske države. Za strateškega partnerja je izbran italijanski Alpitronic. Podjetje Alpitronic je bilo ustanovljeno na Južnem Tirolskem leta 2009. Od leta 2017 se podjetje osredotoča na razvoj in proizvodnjo serije modelov »Hypercharger«. Alpitronicove hitre polnilne postaje postajajo priljubljena izbira za mnoge javne operaterje hitre polnilne infrastrukture.