Mercedes in Prigo z novim servisnim centrom v Hočah

Autocommerce, član skupine Emil Frey in generalni uvoznik tovornih vozil Daimler Truck AG, širi servisno mrežo za tovorna vozila Mercedes-Benz Trucks v Sloveniji. V sodelovanju z dolgoletnim partnerjem, podjetjem Prigo, je v Hočah odprl nov servisni center, ki strankam ponuja celovito vzdrževanje in popravila Mercedesovih tovornjakov.

Mercedes-Benz servis Prigo Hoče
Mercedes-Benz servis Prigo Hoče | Foto: Autocommerce

Širitev servisne mreže je posledica rasti prodaje tovornih vozil Mercedes-Benz v Sloveniji, ki je v letu 2023 dosegla rekordno število 594 prodanih vozil. S tem je Autocommerce postal vodilni ponudnik težkih tovornih vozil v Sloveniji z 22,1-odstotnim tržnim deležem. Skupno je v Sloveniji registriranih več kot 11.000 tovornih vozil Mercedes-Benz, kar pomeni, da ima vsak tretji tovornjak na slovenskih cestah na maski trikrako zvezdo.

Mercedes-Benz servis Prigo Hoče

“Z novim servisnim partnerjem v Hočah želimo strankam še dodatno približati servisiranje tovornjakov Mercedes-Benz v Sloveniji in jim zagotoviti najvišjo kakovost storitev, ki jo pričakujejo od pooblaščenih servisov Mercedes-Benz Trucks. Prigo je naš zanesljivi partner že več kot 22 let in ima bogate izkušnje ter strokovno znanje na področju servisiranja tovornih vozil. Verjamemo, da bo novi servisni center v Hočah postal priljubljena in zaupanja vredna točka za lastnike in voznike tovornjakov Mercedes-Benz v regiji,” je ob otvoritvi povedal Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce. 

“Veseli smo, da lahko sodelujemo z Autocommerceom pri širitvi servisne mreže za tovorna vozila Mercedes-Benz v Sloveniji. Naša vizija je biti najboljši servisni partner za Mercedesove stranke in jim nuditi hitro, učinkovito in kakovostno storitev. Z novim servisnim centrom v Hočah bomo lahko bolje zadovoljili potrebe naših strank v tej regiji in jim ponudili vse prednosti, ki jih prinaša servisiranje pri pooblaščenem serviserju Mercedes-Benz,” je dodal Štefan Pristavec, direktor podjetja Prigo. 

Novi servisni center v Hočah je sodobno opremljen in ima na voljo šest servisnih linij za tovorna vozila, skladišče rezervnih delov, vulkanizersko delavnico, delavnico za popravila hladilnih agregatov Thermo King, sprejemnico in čakalnico za stranke ter zaposluje 25 visoko usposobljenih in certificiranih sodelavcev.

Mercedes-Benz servis Prigo Hoče

Pooblaščeni servisi Mercedes-Benz Trucks

Okrog 2500 delavnic z več kot 20.000 zaposlenimi iz servisne organizacije Mercedes-Benz Trucks po vsem svetu tvori gosto mrežo, v kateri se vsak dan odvija več kot 8000 servisno-vzdrževalnih postopkov. 

Podporo Mercedesovim strankam v Sloveniji zagotavlja pet pooblačenih servisnih partnerjev na šestih lokacijah: Autocommerce, d.o.o.; A-MB d.o.o., Maribor; Prigo, d.o.o., Brezovica, PE Brdo; Prigo, d.o.o., PE Hoče; Avtomehanika Cotman d.o.o., Stahovica in DC Dominko center d.o.o., Ptuj. 

Ne glede na to, katero delavnico obiščejo, povsod so vozniki in lastniki tovornjakov Mercedes-Benz lahko prepričani, da je njihovo vozilo v pooblaščenih servisih Mercedes-Benz Trucks vedno v dobrih rokah. Za tovornjake z zvezdo poskrbijo visoko usposobljeni zaposleni v sodobno urejenih delavnicah, kjer so opremljeni tudi s posebnim orodjem. Tovorno vozilo vodijo skozi učinkovite IT-sisteme in postopke, tako, da je kar najhitreje znova na poti. K temu pripomore tudi učinkovita logistika nadomestnih delov, saj se pri pooblaščenih servisih Mercedes-Benz zavedajo, kako pomemben je za prevoznika vsak obratovalni dan.

Mercedes-Benz servis Prigo Hoče

Mercedes-Benz ServiceContracts

Pomembno dodano vrednost za Mercedesove stranke predstavljajo tudi nove servisne pogodbe s po meri izdelanimi paketi storitev, ki so jih v podjetju predstavili konec minulega leta. Servisne pogodbe strankam zagotavljajo privlačne, vedno predvidljive in transparentne servisne stroške, maksimalno mobilnost in ohranjanje vrednosti vozila. Na voljo je kar šest različnih servisnih paketov, ki nudijo strankam prilagojene stopnje kritja: BestBasic, Extend, ExtendPlus, Select, SelectPlus in Complete. 

Servisne pogodbe lahko stranke koristijo v celotni pooblaščeni servisni mreži Mercedes-Benz Trucks v Sloveniji, kjer lahko servisne storitve hitro in preprosto poravnajo s kartico Mercedes ServiceCard. Kartica se uporablja po vsej Evropi za brezgotovinsko oskrbo vozil Mercedes Benz Trucks na cesti.

Fotogalerija