Mednarodna kolesarska akcija

Gebrüder Weiss ponovno organizira akcijo: 'S kolesom okoli sveta - Cycling around the world'. Logistično podjetje poziva kolesarske navdušence iz vsega sveta, da se pridružijo kampanji in od 1. aprila zagnano pedalirajo.

Gebrüder Weiss kolesarska akcija
Gebrüder Weiss kolesarska akcija | Foto: Gebrüder Weiss

Letos želijo še preseči presenetljiv uspeh iz leta 2022: namesto šestih krogov okoli sveta, jih želijo narediti sedem, kar ustreza razdalji 280.525 kilometrov. Za dosego tega cilja bodo imeli sodelujoči kolesarji na voljo čas do konca septembra. Število prevoženih kilometrov se bo zabeležilo in izračunavalo v kolesarski aplikaciji.

Zamisel, ki stoji za tokratnim športnim tekmovanjem, je tudi varstvo okolja: za vsakih 40 prekolesarjenih kilometrov, bo Gebrüder Weiss doniral drevo, ki bo posajeno v Nikaragvi. Ta srednjeameriška država je močno prizadeta zaradi podnebnih sprememb, tako da bo novo zasajena drevesa, namenjena zaščiti pred poplavami. Partner projekta je PRIMAKLIMA, neprofitno združenje, ki se že več kot 30 let ukvarja s projekti pogozdovanja.

"Komaj čakamo, da vidimo kako ambiciozni bodo tokrat udeleženci. Lestvica je visoka, vendar verjamemo v našo kolesarsko skupnost, za katero upamo, da bo še naprej rasla. Ta kampanja je namenjena vsem, ki uživajo v gibanju in želijo prispevati k okolju prijazni mobilnosti. Vsak kilometer šteje, skupaj pa lahko naredimo veliko razliko – navsezadnje je to tisto, kar najbolj radi počnemo kot logistično podjetje," pravi Frank Haas, vodja  strategije  & komunikacij korporativne znamke Gebrüder Weiss. Eden izmed 250 najboljših kolesarjev bo prejel gravel kolo. Nagrade bodo podeljene tudi za dosežene etape v razponu od 60 do 6.000 kilometrov.

Prva kolesarska kampanja podjetja Gebrüder Weiss se je zaključila septembra 2022 s skupno prevoženo razdaljo 249.392 kilometrov. Takrat so udeleženci večkratno presegli prvotni cilj "samo" enkrat obkrožiti svet (40.075 kilometrov) in s to kilometrino prispevali k zasaditvi 5.000 dreves v Togu, v Afriki. 

Vse informacije o kolesarski akciji 2023 si lahko preberete tukaj: http://www.gw-world.com/de/cycling-around-the-world