Maybach Vision 6 cabriolet

Mercedes je v Pebble Beachu v ZDA na prestižni razstavi Concours d'Eleganze razkril novo poglavje luksuza in futurizma.

Mercedes-Maybach Vision 6 cabriolet

Po lanskoletni premierni predstavitvi koncepta Mercedes-Maybach Vision 6, so tokrat svetovni  javnosti predstavili še novo študijo vozila z odprto streho. Dvosedežni kabriolet s podaljšanim motornim delom vozila  je vrhunski oblikovalski in tehnološki dosežek, hkrati pa tudi glamurozni  poklon visoki modi (»haute couture«) avtomobilizma.


Mercedes-Maybach Vision 6 cabriolet je v osnovi zasnovan kot električni avto.  Sistem omogoča 550 kW (750 kM) moči, teoretično najvišjo hitrost do 250 km/h in doseg  z enim polnjenjem do 500 kilometrov.  Vozilo je dolgo  5,7 metra in široko 2,1 metra, kar pomeni, če ga primerjamo z mercedesom razreda S, dobrih 60 cm več v dolžino in skoraj 20 cm več v širino.

Ekskluzivna razstava Concours d'Eleganze (https://www.pebblebeachconcours.net/ v Kaliforniji vsako leto pritegne množico lastnikov in ljubiteljev najdražjih klasičnih avtomobilov.  Tovrstne prireditve vse bolj izkoriščajo tudi največje avtomobilske znamke za premierne predstavitve konceptnih vozil. Mercedes v svoji strategiji vse bolj uveljavlja prestižno znamko Maybach, saj je ponovno zaznati povečano povpraševanje po tovrstnih luksuznih vozilih.

Konceptno vozilo Mercedes-Maybach Vision 6 cabriolet si bomo v Evropi lahko ogledali  na avtomobilskem salonu v Frankfurtu, ki se bo odvijal od 14. do 24 septembra.

Foto: Daimler

Fotogalerija