MAN TGE Next Level

TGE modelno leto 2025 je dobil veliko število varnostnih sistemov, od tega 11 serijskih od skupno 27 na voljo, nova pa je tudi armaturna plošča in številni drugi detajli.

MAN TGE Next Level
MAN TGE Next Level | Foto: MAN Truck & Bus

Čeprav se navzven ni spremenil, je novi TGE Next Level dobil veliko novosti, predvsem na področju varnosti in vozniškega vmesnika. Nova elektronska arhitektura je omogočila vgradnjo nove (digitalne) armaturne plošče, katere zaslon se lahko prilagaja voznikovim željam.

MAN TGE Next Level

Nov je tudi zaslon infotainment sistema, ki v začetni različici MAN Media Van znaša 10,4", MAN Media Van Navigation ponuja velikost zaslona 10,4", medtem ko ima MAN Media Van Navigation Business največji zaslon 12,9". Večji zasloni imajo tudi dodatne funkcije. Gre za rešitev, ki je bila najprej vgrajena v Volkswagnu ID.7, kasneje pa razširjena tudi na druge modele, med njimi tudi Crafterja, ki je dvojček modela MAN TGE.

MAN TGE Next Level

Novost je tudi zagon brez ključa, torej stikalo, elektronska parkirna zavora s funkcijo AutoHold in dva USB-C priključka. Ob zaslonu je predal za shranjevanje telefonov z brezžičnim polnjenjem, nov je tudi multifunkcijski volan.

MAN TGE Next Level

Za pogon se še vedno uporablja 2,0-litrski turbodizel v kombinaciji z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom ali 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Prejšnji osnovni motor s 102 KM ni več na voljo, na voljo pa so različice s 103 kW (140 KM), 120 kW (163 KM) in 130 kW (177 KM).

MAN TGE Next Level

Ročica samodejnega menjalnika se nahaja na desni strani volanskega droga in je prav tako povzeta iz Volkswagnovih osebnih vozil. Prodaja novega modela se je šele začela, proizvodnja pa bo stekla junija.

MAN TGE Next Level

Fotogalerija