Krone bo uporabljal RIO

Krone in logistična platforma RIO sta se dogovorila za obsežno sodelovanje za pospešitev širitve svojih digitalnih storitev. Partnerstvo predstavlja osrednji gradnik v omrežnem povezovanju podatkov o vozilih za Krone Telematics in RIO. Cilj je poenostaviti komunikacijo med tovornjaki in priklopniki ter disponentom narediti načrtovanje poti jasnejše.

Krone RIO
Krone RIO | Foto: Krone

Sodelovanje omogoča prevoznim podjetjem prenos podatkov o priklopnikih iz sistema Krone Telematics na platformo RIO. RIO je specializiran za zagotavljanje telematike, upravljanja prevoza in komunikacije voznikov za prevozna in transportna podjetja iz enega vira, ne glede na proizvajalca vozila. Natančneje, prevozna podjetja lahko prikažejo kombinirane podatke o položaju svojih tovornjakov iz RIO in njihovih prikolic iz Krone Telematics v pregledu voznega parka na enem samem digitalnem zemljevidu ali delijo posamezne položaje vozil s stranko prek povezave. 

Maximilian Birle, vodja Krone Telematics & Digital Services: "Zahvaljujoč novemu sodelovanju z RIO širimo dostop do produktivnih digitalnih storitev za naše stranke. S priročno integracijo tovornjakov in prikolic, lahko Krone dodatno poveča učinkovitost v transportnem sektorju za svoje stranke in jim tako pomaga, da se še bolje spopadejo z naraščajočimi izzivi sodobnih dobavnih verig." 

O podjetju RIO

RIO je programsko podjetje s sedežem v Münchnu, ki je specializirano za digitalne storitve v logistični in transportni industriji. Portfelj izdelkov ponuja različne sodelovalne rešitve v oblaku za ponudnike transportnih storitev in pošiljatelje, vključno s ponudbami, neodvisnimi od OEM, na področjih telematike, upravljanja transporta in komunikacije z vozniki. Vodilni izdelek je modularni sistem za upravljanje transporta (TMS) Cartright z aplikacijo za voznike Pocket Driver, ki je bila razvita posebej za mala in srednje velika podjetja. Osrednja storitev za pošiljatelje je rešitev dobavne verige v oblaku, ki dobaviteljem, ponudnikom logističnih storitev in industrijskim podjetjem omogoča varno izmenjavo ustreznih podatkov in učinkovitejšo organizacijo logističnih procesov med podjetji. RIO je hčerinska družba TRATON GROUP in zaposluje okoli 130 ljudi. Vsak dan podjetje obdela povprečno 115 milijonov statusnih sporočil iz 210.000 vozil za več kot 82.500 uporabnikov.