Krepitev mreže tovornih letov

V zimskem voznem redu 2022–2023 Lufthansa Cargo širi svojo mrežo prog na dolge razdalje, da bo vključevala dodatne lete na destinacije z velikim povpraševanjem in nove destinacije.

Lufthansa Cargo
Lufthansa Cargo | Foto: Lufthansa Cargo

Od konca avgusta bo Lufthansa Cargo tržila nadaljnje zmogljivosti z dajanjem v uporabo drugega tovornega letala Boeing 777F. Še en Airbus A321F bo od oktobra dodan dosegu srednje razdalje. 

Trenutni zimski urnik letov družbe Lufthansa Cargo 2022–2023 obsega skupno 78 tedenskih povezav tovornega letala Boeing 777F. Samo na azijskih poteh lahko stranke izbirajo med 38 tedenskimi povezavami do privlačnih destinacij. Destinacija Hanoj (HAN) je novost v programu. Hanoj bo od začetka novembra dvakrat tedensko povezan iz Frankfurta prek Mumbaja (BOM). Lufthansa Cargo že leti dvakrat tedensko iz Frankfurta preko Bangkoka (BKK) v Ho Chi Minh City (SGN), s čimer je podvojila prisotnost prevoznika tovora v Vietnamu. Poleg tega se bo ponudba iz Frankfurta prek Kansaija (KIX) v Seul (ICN) povečala s treh na štiri tedenske lete. Pogostost v Hong Kong (HKG) na Kitajskem se bo prav tako povečala s štirih na pet tedenskih letov.


Dodatne frekvence bodo na voljo tudi na 34 tedenskih rotacijah tovornih ladij med Evropo in Severno Ameriko: ponudba iz Frankfurta v Mexico City (MEX) bo razširjena s pet na šest in v Chicago (ORD) s sedmih na osem letov na teden. 

V zimskem voznem redu Lufthansa Cargo ohranja štiri tedenske linije v Južno Ameriko in dve tedenski povezavi znotraj Evrope z B777F v Tel Aviv (TLV) in Kairo (CAI).