Korak dlje k varnosti

Schmitz Cargobull je predstavil avtonomni sistem s kamerami, ki lahko sliko med nalaganjem ali razkladanjem predvaja na večini medijskih naprav, ki so trenutno v uporabi.

Korak dlje k varnosti

Prav tako lahko omenjene kamere posredujejo sliko med nalaganjem asfalta na stroje za polaganje ali na različne platforme. Ta robustni sistem je namenjen za namestitev na prekucnike in je sestavljen iz vzvratne kamere in sekundarne kamere, ki prikazuje vsebino prekucnika. Za razliko od konvencionalnih sistemov, se tu slika ne prenaša preko kabla na vgrajen monitor, temveč se ta prenaša preko WLAN omrežja na pametni telefon ali tablico.

Naložena aplikacija na napravi sprejema signal in istočasno prikazuje sliko iz obeh kamer. S tem ni več potrebe po dodatnih namestitvah v kabini, kompletni sistem pa je na voljo za uporabo takoj, ko sta kameri nameščeni na prikolici, tovornjak in prikolica pa sta povezana preko WLAN omrežja. In to velja tudi ob zamenjavi tovornjaka, saj imajo prikolice generalno gledano daljšo življenjsko dobo, zaradi česar je omenjeni sistem potrebno kupili le ob menjavi prikolice. To omogoča logističnim podjetjem maksimalno fleksibilnost, kadar med seboj kombinirajo različne tovornjak in prikolice znotraj voznega parka.