Konec tedna pričakovani zastoji na ljubljanskem obroču

Na odseku zahodne ljubljanske obvoznice bodo na trasi avtoceste mimo priključka Brdo od sobote zjutraj, 20. maja, do nedelje popoldne, 21. maja, potekala nujna vzdrževalna dela, zato bo promet v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen zgolj po enem pasu. Uporabnikom zato od sobote zjutraj do nedelje popoldne odsvetujemo vožnjo po zahodni obvoznici proti Kosezam in Gorenjski iz obeh smeri – tako primorske avtoceste kot tudi južne obvoznice (Viča) – če to ni nujno. Svetujemo preusmeritev na preostali del ljubljanskega avtocestnega obroča. Voznike pozivamo, da spremljajo in dosledno upoštevajo prometno signalizacijo.

Na meji pravi kaos

Od sobote od 8. ure dalje bo promet zaradi nujnega popravila poškodovanega gradbenega dela (dilatacije) na podvozu priključka Brdo v smeri proti Kosezam in Gorenjski urejen samo po prehitevalnem pasu. Zaprt bo vozni pas, kjer bomo poleg nujnega popravila poškodovanega gradbenega elementa opravili tudi popravilo udarnih jam, kolesnic in razpok na zelo dotrajanem vozišču. Promet mimo priključka Brdo v smeri Kosez in Gorenjske na razdalji približno 600 metrov bo do nedelje, predvidoma do 17. ure, urejen po enem prometnem pasu.

Glede na predvidene prometne tokove so na zahodni obvoznici, iz smeri Viča in Brezovice proti Kosezam in Gorenjski, možni tudi zelo dolgi zastoji.

Nujna vzdrževalna dela na enem najbolj obremenjenih odsekov izvajamo ob koncu tedna, saj se želimo izogniti prometnim konicam med delavniki, ko se večina uporabnikov odpravlja v službo ali iz nje ter po opravkih.

Izvedba navedenih del je nujna, če želimo zagotoviti ustrezno varnost vožnje po avtocesti.

Preden se odpravite na pot, svetujemo, da preverite razmere na cestah. Priporočeni viri informacij:

• spletna stran promet.si;
• operater na 1970 (številka ni brezplačna) ali brezplačni odzivnik 080 22 44 Prometno-informacijskega centra za državne ceste (PIC);
• mobilna aplikacija DarsPromet+;
• prometne informacije na radijskih postajah.

Voznike prosimo za strpnost in razumevanje, pravilno razvrščanje pred zaporo, ustrezno hitrost vožnje in ohranjanje primerne varnostne razdalje.