Kolektor bo gradil v Luki Reka

Skupina Kolektor Construction je z najboljšo ponudbo pridobila nov obsežen projekt izgradnje kontejnerskega terminala na Zagrebački obali in rekonstrukcije skladišča Warehouse 22 v Luki Reka. Več milijonski posel bo izjemno pomembno prispeval k razvoju in izboljšanju logistične infrastrukture v regiji ter bo imel velik doprinos k znanju in izkušnjam skupine Kolektor Construction.

Luka Reka
Luka Reka | Foto: Kolektor

Na projektu izgradnje kontejnerskega terminala na Zagrebački obali in rekonstrukcije skladišča Warehouse 22 v Luki Reka skupina Kolektor Construction nastopa kot samostojni izvajalec. Posel na Reki pa je skupina dobila prek mednarodnega razpisa, na katerem je sodelovalo več podjetij iz regije, z pravo kombinacijo potrebnih referenc in konkurenčnosti ponudbe.

Danes je na gradbišču bodočega kontejnerskega terminala potekala slovesnost pričetka del, ki so se je udeležili predsednik nadzornega sveta Kolektor, Stojan Petrič, direktor Kolektor Construction mag. Marko Trampuž, direktor podjetja Rijeka Gateway Koen Benders, predsednik Evrope pri podjetju A.P. Moller – Maersk, Aymeric Chandavoine, predsednik uprave hrvaške skupine podjetij Energia Naturalis Boštjan Napast, izvršni direktor Luke Reka Denis Vukorepa, župan mesta Reka Marko Filipović, namestnica župana primorsko-goranske županije Marina Medarić, in državni sekretar Ministrstva za morje, promet in infrastrukturo Josip Bilaver. Ob svečanih nagovorih so se strinjali, da je omenjeni projekt pomemben del modernizacije pristanišča Reka, imel pa bo velik doprinos pri razvoju in izboljšanju logistične infrastrukture v regiji, hkrati pa bo omogočal Luki Reka še dodaten zagon. 

Luka Reka

Kot je dodal mag. Marko Trampuž, direktor Kolektor Construction in predstavnik izvajalca ima pridobitev tega mednarodnega projekta za Kolektor Construction velik pomen: »Skupina Kolektor Construction je zadnjih nekaj let močno vpeta v nekatere projekte v regiji in veseli nas, da nas tudi mednarodni naročniki prepoznavajo kot kompetentnega partnerja, hkrati pa se zavedamo odgovornosti, ki jih nosijo tako obsežni projekti. S strokovnim pristopom ter natančni in kvalitetno izvedenimi deli lahko pridobimo dragoceno znanje in izkušnje, kot tudi pomembno referenco.«

Celoten projekt predvideva izgradnjo kontejnerskega terminala s pripadajočimi tirnicami ta premike, ki se bo raztezal na 110.000 m2 površin, medtem ko skladišče Warehouse 22, ki se razteza na 16.100 m2, zajema rekonstrukcijo kleti, pritličja in štirih nadstropij z upoštevanjem ukrepov za ohranitev spominske in kulturne dediščine. Tekom projekta bo okvirno izkopanih prek 29.000 m3 materiala, uporabljenega prek 85.000 m3 geotekstila, vgrajenega 32.500 m2 betona, 2.300 ton armature in 290 ton jekla, položenega pa bo prek 18.500 m2 asfalta. Z deli bo skupina Kolektor Construction zaključila v letu 2025.