Ko papir obmolkne

»Get connected« je osrednji moto podjetja Krone, je dejal vodja podjetja Gero Schulze in obenem izpostavil vizijo podjejta, ki je uveljavitev »brez papirne prikolice.«

Ko papir obmolkne

Medtem, ko se danes še vedno ob prevozu tovora izvajajo številni procesi beleženja in nadziranja s papirji, je tehnologija, ki bi omogočala brezpapirno delovanje že na voljo. Celoten proces naj bi se začel že pri konfiguraciji in oceni vozila, kjer TET (Trailer Evaluvation Tool) in TEApp (Trailer Efficiency App) predstavljata dve začetni rešitvi, kateri uporablja prevoznik. Pri Krone imajo z »All in one« rešitvijo že pripravljeno univerzalno orodje, s katerim združujejo podatke vlečnega vozila in prikolice, ki so na to na voljo disponentom. Avtomatsko poročanje olajša delo, kajti disponenti ne potrebujejo več iskati posameznih vozil, temveč jih imajo vse na razpolago takoj. In sicer dostopajo do potekov o lokaciji, stanju vrat, temperaturi v hladilniku, zavornem sistemu in priključkih za prikolico.

S sistemom Smart Scan, ki je tudi osvojil nagrado Trailer Innovation v kategoriji »Smart Trailer«, lahko sedaj preverjate tovorne kapacitete v realnem času.