Klemen Transport s tremi Iveco Stralis 460 LNG

Transportno podjetje Klemen Transport s sedežem v Mengšu in s 50 letno tradicijo za dostavo hrane po Evropi in Sloveniji je v mesecu juliju obogatilo svoj vozni park s tremi novimi IVECO Stralis 460 NP, ki jih poganja naravi prijazen utekočinjen zemeljski plin. Vsi trije tovornjaki so opremljeni s polprikolico hladilnik.

Tri IVECO Stralis 460 LNG za Klemen Transport
Z novimi Stralisi 460 NP v floti ima Klemen Transport sedaj konkurenčno prednost, da strankam ponudi resnično trajnostno logistiko.

Z novim Stralisom 460 NP v floti ima Klemen Transport sedaj konkurenčno prednost, da strankam ponudi resnično trajnostno logistiko. Stralis 460 NP, različica LNG z enim gorivom ima avtonomijo do 1.600 km in prinaša 99 odstotno zmanjšanje emisij trdnih delcev in 60 odstotno zmanjšanje NOx v primerjavi z običajnimi dizelskimi motorji. Motorji dosegajo okoljsko normo Euro VI, kar prispeva k izboljšanju kakovosti zraka na cestah in v urbanih območjih.

Stralis 460 NP prispeva k zmanjšanju ogljičnega odtisa prometne industrije z zmanjšanjem emisij CO2 za do 95 odstotkov pri vožnji na stisnjeni ali utekočinjeni bio-metan. Stralis 460 NP je prvi tovornjak na utekočinjen zemeljski plin z avtomatizirano najnovejšo generacijo prenosa. Novi 12-stopenjski menjalnik HI-TRONIX ponuja najbolj napredno tehnologijo v svoji kategoriji, z 99,7-odstotno učinkovitostjo, izjemno trpežnostjo, najboljšim naklonom razmerja prestav 16,7 in razmerje navora in teže.


Partner projekta je tudi podjetje Butan plin, ki ima polnilnici utekočinjenega zemeljskega plina v Sežani in Ljubljani. V prihodnje načrtujejo izgradnjo še več polnilnic, tako v Sloveniji, kot tudi na Hrvaškem. 

Fotogalerija