K Božičku po darila

Danes smo iz rok Jana Loewhagena, direktorja podjetja MAN Truck & Bus Slovenija prevzeli ključe TGE-ja s katerim odhajamo na šest tisoč kilometrov dolgo pot do Rovaniemija in nazaj.

MAN TGE Božiček
MAN TGE Božiček | Foto: Revija Transport & Logistika

Finsko mesto, ki stoji na severnem tečajniku, ni bilo izbrano naključno, tja odhajamo z dobrodelnim namenom. V uradni Božičkovi vasici bomo namreč prevzeli darila in jih pripeljali v Slovenijo, kjer se bo, s pomočjo Zveze prijateljev mladine, z njimi obdarilo otroke iz socialno ogroženih družin.

Reportaža v TV oddaji Volan 

Na pot pa ne odhajamo sami, z medijsko podporo se nam na poti pridružuje oddaja Volan – televizijsko reportažo z naše poti si boste lahko ogledali v oddaji, ki bo na kanalu A na sporedu točno na božič, v nedeljo 25. decembra ob 18 uri.

Dobrodelni projekt pa so, poleg podjetja MAN, podprli tudi partnerji: Amaze, Asko, CVS Mobile, DKV, Elan, Marking, Michelin in Telemach.


Osem etap

Celotno pot bomo opravili v osmih dneh, pri čemer se bomo do Rovaniemija peljali preko Švedske, vračali pa se bomo po Finski in baltskih državah. Na naši poti se bomo dvakrat vkrcali tudi na trajekt – že prvi dan nas čaka nočna vožnja iz Rostocka do Trelleborga, na povratku pa bomo finski zaliv s trajektom prečkali iz Helsinkov do Talina.

1. dan  8.12.2022        Ljubljana-Rostock

2. dan  9.12.2022        Trelleborg - Stockholm

3. dan  10.12.2022      Stockholm - Umea

4. dan  11.12.2022      Umea - Rovaniemi

5. dan  12.12.2022      Rovaniemi - Lahti

6. dan  13.12.2022      Lahti - Helsinki - Talin - Riga

7. dan  14.12.2022      Riga - Varšava

8. dan  15.12.2022      Varšava – Ljubljana


Sledenje v živo

CVS Mobile je omogočil da naše potovanje lahko ves čas spremljate v živo, na spletni strani: http://tracking.cvs-mobile.com vnesete geslo 'bozicek'. Po povratku domov pa bomo, s pomočjo njihovih telematskih storitev, lahko izdelali natančno analizo naše poti.

Vsak dan pa se bomo z naše poti oglasili s svežimi fotografijami tistega dne tudi na socialnih omrežjih, zato vas vabimo, da nas spremljate: https://www.facebook.com/Revija.Transport


MAN TGE

Res da Božiček za distribucijo daril uporablja snežne sani in jelenčke, a ker v našem uredništvu nimamo sodelavca z izpitom za vožnjo sani, smo za pot rajši izbrali MAN-ov kombi TGE. Z njim bo vožnja ne le hitrejša, ampak tudi mnogo bolj udobna. Gre za potniško izvedbo TGE-ja, katero so predelali v MAN-ovem centru za predelave – v zadnjem delu so vgradili sedem udobnih potniških sedežev z nastavljivim naklonom in tritočkovnimi varnostnimi pasovi. V stranske stene so vgrajeni USB priključki za polnjenje mobilnih naprav, pod streho je dodatno prezračevanje, bočna drsna vrata in dodatno vstopno stopnico pa poganja elektrika.

Ker nas daleč na severu, upoštevajoč vremensko napoved, pričakujejo temperature okoli dvajsetih stopinj pod ničlo, bo dobrodošel dodaten Webasto grelec ter dodatna toplotna ter tudi zvočna izolacija kombija. Ogrevana sta še prednja sedeža ter tudi volanski obroč. Dvolitrski turbodizelski motor nudi 180 konjskih moči, za prenos moči do pogonskih koles pa skrbi samodejni osem stopenjski menjalnik.


Fotogalerija