Iveco podpira turnejo Metallice

Ob predstavitvi nove celotne palete gospodarskih vozil novembra lani je Iveco napovedal tudi partnerstvo z ameriško heavy metal zasedbo Metallica, multienergijska flota tovornjakov pa se je pravkar podala na evropsko turnejo.

Iveco Metallica
Iveco Metallica | Foto: Iveco

Italijanski proizvajalec bo podpiral Metallico med evropskim delom prihajajoče svetovne turneje M72, ki bo potekala od 24. maja do 14. julija v devetih evropskih mestih: München, Milano, Dunaj, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Clisson, Varšava in Madrid. Flota tovornjakov Iveco S-Way s pogonom na utekočinjen zemeljski plin (LNG), obnovljivi dizel in elektriko (S-eWay) bo skrbela za prevoz opreme med evropsko turnejo, na zadnjih dnevih turneje se bo floti pridružil tudi tovornjak s pogonom na vodik.

Iveco Metallica

Dva električna minibusa eDaily in en model avtobusa Evadys, ki ga poganja obnovljivi dizel, bodo uporabljeni za prevoz celotne posadke Metallice. Iveco je izpostavil tudi partnerstvo s Shellom, katerega mreža bencinskih servisov bo namenjena oskrbi vozil z gorivom med evropsko turnejo.

Iveco Metallica

Med devetimi evropskimi koncerti bodo goste povabili v Iveco Village, kjer bosta na ogled električni S-eWay in avtodom Iveco, prav tako v značilnih barvah albuma 72 Seasons. Italijanski proizvajalec je napovedal prihod omejene serije Metallica modelov S-Way (skupaj 72 primerkov z ekskluzivno opremo), ki bodo na trgu na voljo v drugi polovici letošnjega leta.

Iveco Metallica

Fotogalerija