Investira v prihodnost

Riwal, specialist za najem in prodajo dvižnih košar, ploščadi in teleskopskih viličarjev, bo v letu 2018 investiral 88 milijonov evrov v svojo floto.

Riwal

75% celotne investicije v letošnjem letu bo Riwal vložil v povečanje svoje flote, kar je tudi del njegove mednarodne strategije rasti. Razlog za investicijo je pomladitev flote. Kupil bo več kot 3000 novih dvižnih ploščadi in teleskopskih viličarjev priznanih kvalitetnih znamk, kot so na primer JLG, Genie, Skyjack in Holland Lift.

Investicija zajema teleskopske košare do 58 metrov delovne višine, kot sta na primer JLG 1850SJ in JLG 1500AJP. Delež naprav bodo predstavljale tudi baterijske in hibridne naprave, vključno s škarjastimi dvižnimi ploščadmi znamke Holland Lift. Primeri slednjih sta Holland Lift HL-275 H25 na hibridni pogon s 27,5 metri delovne višine in Holland Lift HL-330 E14, ki doseže 33 metrov delovne višine in je široka le 1,4 metra.

»Stremimo k doseganju najboljše izkušnje za naše stranke in da postanemo prva izbira pri delih na višini. Investicija v prenovljeno floto nam bo pomagala doseči te cilje, hkrati pa bomo lahko nadaljevali z raznolikim in kakovostnim naborom opreme,« pravi izvršni direktor Riwal-a Norty Turner. »Upoštevajoč investicij v floto iz prejšnjih let nam bo letošnja pomagala okrepiti svojo globalno prisotnost.«

O Riwal-u
Riwal je mednarodni specialist za najem in prodajo dvižnih košar, ploščadi in teleskopskih viličarjev, ki je bil leta 1968 ustanovljen na Nizozemskem. Zaposluje 1800 ljudi, ima 67 depojev v 16-ih državah, upravlja s floto 15.000 naprav in posluje v več kot 70-ih državah po vsem svetu. Riwalova misija je skozi pripadnost svojih zaposlenih dosegati najboljšo izkušnjo za svoje stranke.

V Sloveniji Riwal deluje že od leta 2005, leta 2014 pa se je pod enotnim vodstvom direktorja Jona Tajnika združil še s Hrvaško in skupaj deluje na treh depojih; v Ljubljani, Zagrebu in Splitu.