Investicija v nov prodajno-servisni center

Skupina Emil Frey, ki je leto 2023 zaključila z izjemnimi dosežki, s katerimi je dodatno utrdila svoj položaj na trgu, tudi v prihodnje odločno zasleduje ambiciozne cilje. Med prvimi večjimi projekti, ki so jih v skupini Emil Frey napovedali za leto 2024, je investicija v novo dodatno lokacijo za prodajno–servisni center gospodarskih vozil Mercedes-Benz v Občini Log - Dragomer.

Mercedes PSC Log-Dragomer
Mercedes PSC Log-Dragomer | Foto: Emil Frey

Projekt so v skupini Emil Frey predstavili skupaj z Občino Log - Dragomer, ki bo s tem dobila nova delovna mesta in priložnosti za razvoj. Ob koncu novinarske konference so predstavniki skupine Emil Frey in župan Občine Log – Dragomer zasadili drevesa, ki simbolizirajo skupno zavezanost k družbeno odgovornemu sodelovanju. Z investicijo v novo lokacijo, ki jo bo upravljalo podjetje Autocommerce, generalni uvoznik gospodarskih vozil Daimler Truck AG, želijo okrepiti prisotnost na trgu gospodarskih vozil, povečati konkurenčnost podjetja in zagotoviti dolgoročno rast.

Mercedes PSC Log-Dragomer

Kot je uvodoma poudaril Jožko Tomšič, generalni direktor skupine Emil Frey za Slovenijo, »Skupina Emil Frey ostaja zavezana svojim ambicioznim ciljem in nadaljuje z inovativnimi projekti, ki krepijo naš položaj na trgu. Odlični rezultati preteklega leta kažejo, da nam stranke zaupajo in od nas pričakujejo najboljšo in najsodobnejšo ponudbo. Tudi zato smo se odločili za investicijo v Občini Log – Dragomer, ker je to le eden od korakov, ki nas peljejo v prihodnost. Veseli smo, da smo v omenjeni občini našli kompetentnega sogovornika, ki z nami deli vrednote kot so zavezanost k trajnosti, usmerjenost v dolgoročni razvoj in družbeno odgovornost. To ne pomeni le odlične priložnosti za skupino Emil Frey, pač pa odpira številne nove perspektive tudi za lokalno okolje in tamkajšnje prebivalce.«

Mercedes PSC Log-Dragomer

V nadaljevanju pa je Rasto Oderlap, direktor podjetja Autocommerce, izpostavil: »Dosledna usmerjenost k strankam je ključnega pomena za uspeh družbe Mercedes-Benz Trucks. Pri tem imata odločilno vlogo kakovostna prodajna in poprodajna organizacija. Skladno s tem je nadaljnji razvoj prodajno-servisne mreže z dodatno lokacijo v občini Log - Dragomer pomemben del naše strategije. Trenutno je v izvedbi tudi prenova servisne delavnice v Ljubljani na Baragovi ulici 12, posodobitev strojne delavnice in gradnja baterijske delavnice na isti lokaciji. Novi center gospodarskih vozil ne pomeni le pomembnega mejnika za Autocommerce, temveč za celotno skupino Emil Frey v Sloveniji. Posebej smo veseli integracije storitev na lokaciji Log - Dragomer. Prvič, to krepi našo prodajno servisno mrežo Mercedes-Benz v Sloveniji, ki bo s sedmini servisi največja servisna mreža za tovornjake in avtobuse v Sloveniji, in drugič, postavljamo tudi nove standarde pri vzdrževanju in popravilih vozil s tehnologijo baterij in gorivnih celic.«

Mercedes PSC Log-Dragomer

Investicija – naložba v prihodnost

Prvi del investicije zajema nakup zemljišč v gospodarski coni ob avtocesti Ljubljana – Koper v skupni površini 26.142 kv. metrov. Drugi del investicije vključuje izgradnjo novega prodajno-servisnega centra za gospodarska vozila Mercedes-Benz. Trenutno poteka izdelava in pridobivanje vse potrebne gradbeno tehnične dokumentacije, čemur bodo namenili celotno leto 2024. Gradnja centra za gospodarska vozila Mercedes-Benz se bo predvidoma začela v letu 2025, center pa bo vrata za svoje stranke odprl leta 2026. Skupna vrednost investicije se ocenjuje na okrog 15 milijonov evrov.

Dobrih 26.000 kv. metrov veliko območje bo ponujalo prodajo in servis za tovorna vozila Mercedes-Benz in FUSO ter storitve za avtobuse Mercedes-Benz in Setra. Center bo deloval tudi kot baza za skladišče nadomestnih delov v regiji. Nudil bo okrog 150 parkirnih mest za tovornjake in avtobuse, za katere bo na voljo tudi pralnica.

V podjetju se veselijo novega centra, ki bo strankam zagotovil celostno transportno storitev na enem mestu in voznikom nudil prostor za kakovosten počitek.

Mercedes PSC Log-Dragomer

Nova lokacija bo pripravljena za vozila na baterije in gorivne celice

Novogradnja bo odlično pripravljena na prihodnost transporta: delovna mesta in prostori bodo zasnovani tudi za vzdrževanje in popravilo baterijsko-električnih modelov tovornih vozil in avtobusov, kot so Mercedes-Benz eActros in eEconic, FUSO eCanter in mestni avtobus Mercedes-Benz eCitaro. Poleg tega je predvideno posebno delovno mesto za delo na višini, najpogosteje na strehah vozil, kar je še posebej pomembno za električni mestni avtobus Mercedes-Benz eCitaro, ki ima baterije na strehi.

V novonastajajočem centru za gospodarska vozila Mercedes-Benz so predvidena delovna mesta tudi za vzdrževanje in popravila vozil s pogonskimi vodikovimi tehnologijami. Delavnica bo imela opremljeno delovno mesto predvideno za popravilo vozil na plinski pogon. S tem bo center gospodarskih vozil Log - Dragomer postal prvi center za gospodarska vozila Mercedes-Benz v Sloveniji, ki bo izpolnjeval vse zahteve za popravilo in vzdrževanje dizelskih vozil, vozil s pogonom na vodik in elektriko na enem mestu.

Polnilna infrastruktura za stranke in zaposlene V centru bo urejena tudi električna polnilnica za gospodarska vozila kapacitete do 300 kilovatov. Načrtujejo tudi ureditev polnilnice, ki bo zagotavljala megavatno polnjenje. V prihodnosti pa tudi polnilnico za vozila na vodik.

Energijska učinkovitost in trajnost

Nov prodajno-servisni center za gospodarska vozila Mercedes-Benz je načrtovan kot sodoben in trajnosten objekt, ki upošteva družbene, okoljske in ekonomske vidike. Celoten objekt bo obsegal približno 2500 kvadratnih metrov. Od tega bo 2000 kvadratnih metrov namenjenih sodobni delavnici, ki bo imela 10 stez in do 20 delovnih postajaj. Preostalih 500 kvadratnih metrov bo namenjenih sprejemu strank, salonu in prostorom za zaposlene

Lokacija Log - Dragomer je idealna za nov center gospodarskih vozil

Lokacija Log - Dragomer je idealna za novo lokacijo, saj bodo urejene dobre povezave z avtocesto. Do izvoza za Vrhniko je le 7,2 kilometra, novonastajajoči avtocestni izvoz Log - Dragomer bo oddaljen le 3,8 kilometra. Enako velja za distribucijski promet v in iz središča Ljubljane. Bližina mestnega središča pomeni tudi kratke razdalje za uporabnike mestnih avtobusov in prihrani čas za prevoze na servis in nazaj.

Fotogalerija