ID. Buzz - Električna legenda

Na slovenske ceste prihaja nov Volkswagnov električni dostavnik ID. Buzz, ki je sodobno nadaljevanje legendarnega Bulija iz šestdesetih let prejšnjega stoletja.

Volkswagen ID. Buzz
Volkswagen ID. Buzz | Foto: Boštjan Paušer

Novi ID. Buzz je na voljo v dveh izvedenkah - potniški z do sedmimi sedeži ter tovorni Cargo, ki nudi prostornino 3,9 m3, do 650 kilogrami nosilnosti in lahko sprejme dve evro paleti. Prihodnje leto bo ponudbo razširila še podaljšana različica (daljša za 25 centimetrov) ter izvedba GTX z dvema elektromotorjema in pogonom na vsa kolesa.


Zaradi kratkih previsov ima zelo prostorno notranjost, hkrati pa ponuja majhen obračalni krog (le 11 metrov) zato se odlično izkaže v mestu, z zunanjo višino pod dvema metroma pa lahko vstopa tudi v večino parkirnih garaž.


Pri Volkswagnu obljubljajo največji doseg z enim polnjenjem do 420 kilometrov, medtem ko se na hitrih polnilnicah litij-ionske baterije od 5 do 80 odstotkov lahko napolnijo v le pol ure. Elektromotor s stalnim magnetom poganja zadnja kolesa in ponuja 150 kilovatov (204 KM) največje moči in 310 Nm navora, trajno pa je na voljo 70 kilovatov moči.


V letošnjem letu pri slovenskem zastopniku načrtujejo prodajo sto vozil, cene za tovorno izvedbo Cargo se začenjajo pri 48.699 evrih (brez DDV), potniški s paketom opreme Pro pa stane od 64.762 evrov dalje (z vključenim DDV).


Fotogalerija