Gospodarska vozila, na katera se lahko zanesete

Sodite med obrtnike ali podjetnike, ki si svojega delovnega vsakdana brez kombija ali dostavnika ne zamišljajo več?

vwrange2021gospodarska-vozila-2

Pri Volkswagnu so pripravili ugodno ponudbo gospodarskih vozil za vse, ki gradijo prihodnost.

Če bi obrtnike vprašali, katera lastnost pri kombiju je zanje najpomembnejša, bi vam skoraj v en glas odgovorili, da je to prostornost. Tej sledijo prilagodljivost, zanesljivost, varnost, varčnost, udobje itd. Vse našteto nenazadnje tudi pričakujete od vozila, ki je na naših cestah prisotno že več kot 70 let in je v tem času poželo številna priznanja, med drugim tudi naslova "najboljše službeno vozilo" in "najboljše gospodarsko vozilo".

V posebni akciji so Volkswagnovi (so)delavci na štirih kolesih še dostopnejši, saj jim prodajalci priložijo t. i. bon za financiranje v višini 1.000 evrov in letno vinjeto, precej radodarni pa so tudi s popusti, ki lahko dosežejo vse do 4.350 evrov (odvisno od posameznega modela).

Transporter 6.1 – univerzalen in prepričljiv

Najboljši (so)delavec na štirih kolesih je Volkswagen Transporter 6.1, ki ga odlikuje maksimalna izraba prostora. Volkswagnove inženirje je očitno vodila mantra, ki jim je zapovedovala, da v vozilu ne sme biti neizkoriščenega prostora. Tovorni del je tako dolg skoraj 3 metre (v različici DMR)in visok do 1,94 metra (v izvedbi z visoko streho). Izjemno prostornost pa na najboljši možni način dopolnijo še inovativne transportne rešitve. Nova funkcija natovarjanja pod sedeži poskrbi, da lahko s Transporterjem 6.1 peljete tudi tovor dolžine do 3,32 metra (npr. deske, pločevino ipd.). Tla so kar se da univerzalna, namenjena nadgradnji s standardnimi vgradnimi regali različnih proizvajalcev, hkrati pa so nadvse trpežna, podobno kot obloge stranic, ki so izdelane iz lesonitnih plošč. Tako univerzalna talna obloga kot visoke stranske obloge tovornega prostora so na voljo za doplačilo, oziroma so serijska oprema v akcijskem modelu Business.


Pika na i pa je dejstvo, da se Transporter 6.1 furgon, ki ga poganjajo sodobni motorji, pelje podobno kot osebni avtomobil. Voznikom stoji ob strani vrsta praktičnih pomočnikov, asistenčnih sistemov, katerih naloga je, da so kos najrazličnejšim vremenskim in prometnim situacijam. Asistenca za bočni veter, denimo, s samodejnim zaviranjem posameznega kolesa ob močnih bočnih sunkih vetra stabilizira vozilo. Radarski tempomat samodejno prilagaja hitrost spredaj vozečemu vozilu in pri tem vzdržuje razdaljo, ki jo predhodno nastavi voznik. Med skoraj nujnimi vozniškimi pripomočki, sploh ko gre za daljša vozila, je tudi parkirni sistem s krmilno avtomatiko Park Assist. Ta s samodejnim optimalnim vrtenjem volana vozniku pomaga pri parkiranju na prečna in bočna parkirna mesta. Voznik mora le prestavljati, dodajati plin, zavirati in upravljati sklopko. Asistenca za odparkiranje pa mu pomaga pri vzvratnem odparkiranju.

Da bo odločitev za Transporter 6.1 toliko lažja, zdaj v salonih Volkswagen Gospodarska vozila zanj priznajo do 4.350 evrov popusta, tisočaka pa prihranite ob odločitvi za financiranje, ob katerem prejmete tudi letno vinjeto

Crafter – ustvarjen za najtežje naloge

Podjetja in obrtniki bi radi prepeljali kar največ blaga z najmanjšimi stroški. Prav to je poslanstvo modela Crafter. S številnimi različicami, pogonskimi možnostmi in sodobnimi asistenčnimi sistemi je Crafter prilagojen zelo različnim skupinam uporabnikov v prevozniškem, obrtniškem, servisnem, gradbenem in gozdarskem sektorju ter za posebne namene.

Crafter furgonje na voljo v štirih osnovnih modelih v treh dolžinskih (5,98, 6,83 in 7,39 metra) in treh višinskih izvedbah ter z dvema različnima medosnima razdaljama. Iz štirih osnovnih različic lahko nastane 69 različnih izvedb. Največji Crafter furgon, izvedba z zaprtim tovornim prostorom, lahko sprejme do 18,4 kubičnega metra tovora, najzmogljivejši pa vozi tovor do skupne mase 5,5 tone. Povedano drugače – najdaljši Crafter lahko sprejme devet kontejnerskih vozičkov, srednje dolga izvedba pa šest evro palet, s čemer presega tudi večino razrednih tekmecev.

V salonu povprašajte za t. i. podjetniški bonus in cena se bo znižala do 2.500 evrov, še dodatnega tisočaka popusta pa boste deležni ob izbiri financiranja in hkrati prejeli še brezplačno letno vinjeto.

Novi Caddy Cargo – dostavnik, ki riše nasmehe

Kurirji, obrtniki, dostavljavci ali gradbeniki: pri svojem delu morajo vedno misliti na prihodnost. Tem pričakovanjem sledi tudi novi Caddy Cargo. Z novo, privlačno obliko, najsodobnejšimi asistenčnimi sistemi, inovativnim info-zabavnim sistemom in ergonomskim voznikovim delovnim mestom je novi Caddy Cargo kot vedno zanesljiv, prilagodljiv in napreden. Torej idealen partner, kakršnega potrebujete za udobno in profesionalno opravljanje vsakodnevnih delovnih nalog.  

Novi Caddy Cargo prinaša veliko več, kot se zdi na prvi pogled: z lahkoto prevaža tovor z maso do 713 kg, od tega do 100 kg celo na strehi. Priročno funkcionalnost omogočajo posebno široka t. i. maksi drsna vrata in inovativni sistem za dostop in zagon brez ključa.

»Tlaki« je prilagojen tudi tovorni prostor. Nova zadnja krilna vrata, ki so lahko opcijsko brez oken, so še posebno odporna. Novosti, kot sta električna zapiralna asistenca za zadnja dvižna vrata ter drsna vrata in izboljšana LED-osvetlitev tovornega prostora, vam olajšajo natovarjanje ne glede na to, koliko je ura. Med vzdržljivimi talnimi oblogami izberite takšno, ki najbolj ustreza vašim individualnim potrebam za vsestransko rabo. Za varnost bodo poskrbeli različni elementi za pritrditev tovora, poleg tega pa tudi ločeno zaklepanje tovornega prostora. Ta vam omogoča, da vrata vozniške kabine ostanejo zaklenjena, medtem ko se ukvarjate z natovarjanjem ali raztovarjanjem tovora.

Digitaliziran, prilagodljiv in vzdržljiv Caddy vas lahko zapelje s posebnim podjetniškim popustom v višini do 2.290 evrov, bonom za financiranje v višini 1.000 evrov in brezplačno letno vinjeto. Ste že kdaj ujeli boljšo ponudbo?