Električni dostavni voziček

Malo spominja na stare vozičke za prtljago na železniških peronih: Carit Automotive iz Münstra je razvil električni voziček za zadnji kilometer dostave. Dva metra kratek Hop On ponuja nosilnost 250 kilogramov.

Carit Hop On
Carit Hop On | Foto: Carit

Voznik dostavnega vozila, ki lahko doseže hitrosti do 30 km/h, stoji za nakladalnim prostorom, ki ponuja prostor za eno evro paleto v standardnem formatu. Podaljšana, 3,20 metra dolga različica, pa lahko sprejme dve paleti. Krmilno pokončno stojalo se lahko zloži, tako da je Hop On, ki v širino meri 84 centimetrov, nato visok le 60 centimetrov, zato ga je mogoče naložiti tudi v manjši dostavnik in tako preprosto prepeljati na drugo lokacijo. Glede na konfiguracijo baterije proizvajalec obljublja dosege med 25 in 90 kilometri. Možno je naročiti motor z močjo 1,7 kilovata (2,5 konjske moči) ali 3,0 kilovate (4 konjske moči).


Izvršni direktor podjetja Carit Andreas Knappheide napoveduje, da bodo letos izdelali dvesto vozil, v prvi polovici leta 2023 pa naj bi bilo proizvedenih že tristo kosov.

Fotogalerija