Električni dostavni voziček

Malo spominja na stare vozičke za prtljago na železniških peronih: Carit Automotive iz Münstra je razvil električni voziček za zadnji kilometer dostave. Dva metra kratek Hop On ponuja nosilnost 250 kilogramov.

Carit Hop On
Carit Hop On

Voznik dostavnega vozila, ki lahko doseže hitrosti do 30 km/h, stoji za nakladalnim prostorom, ki ponuja prostor za eno evro paleto v standardnem formatu. Podaljšana, 3,20 metra dolga različica, pa lahko sprejme dve paleti. Krmilno pokončno stojalo se lahko zloži, tako da je Hop On, ki v širino meri 84 centimetrov, nato visok le 60 centimetrov, zato ga je mogoče naložiti tudi v manjši dostavnik in tako preprosto prepeljati na drugo lokacijo. Glede na konfiguracijo baterije proizvajalec obljublja dosege med 25 in 90 kilometri. Možno je naročiti motor z močjo 1,7 kilovata (2,5 konjske moči) ali 3,0 kilovate (4 konjske moči).


Izvršni direktor podjetja Carit Andreas Knappheide napoveduje, da bodo letos izdelali dvesto vozil, v prvi polovici leta 2023 pa naj bi bilo proizvedenih že tristo kosov.

Fotogalerija