Econic sedaj s sistemom Active Brake Assist 4

Mercedes-Benz sedaj v Econicu kot dodatno opremo ponuja sistem pomoči namenjen predvsem zaščiti peščev ABA 4. Sistem opozarja voznika na trk in samodejno sproži delno zaviranje.

Econic sedaj s sistemom Active Brake Assist 4

To omogoča vozniku, da se izogne ​​trčenju s popolnim zaviranjem ali krmilnim manevrom. Sistem zazna pešce v gibanju v skoraj vseh prometnih razmerah, na primer, če hodijo ob strani tovornjaka, ali pa se premikajo vzdolž celotnega dela tovornjaka. Voznik lahko z zvočnim signalom še dodatno opozori pešce.

Če se premični objekt nahaja v desnem bočnem območju spremljanja, je voznik najprej vizualno obveščen. V stebričku A na sovoznikovi strani v vodoravni smeri sveti rumena LED lučka v trikotni obliki. Svetloba intuitivno opozarja voznika na stanje ob njegovem vozilu in zunanjih ogledalih na sovoznikovi strani. Če obstaja nevarnost trčenja, pride do dodatnega vizualnega in zvočnega opozorila: LED lučka večkrat utripne rdeče barve z večjo svetilnostjo, po dveh sekundah pa sveti trajno rdeče. V primeru neposrednega trka pa sistem opozori preko zvočnika radijskega sistema.