Državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom

V petek 10. 6. 2022 se je v Ljutomeru na sedežu podjetja Arko d.o.o. odvijalo državno prvenstvo v upravljanju z dvigalom, ki je štelo tudi kot kvalifikacije za svetovno prvenstvo World Crane Championship 2022, ki se bo odvijalo septembra na sejmu IAA v Hannovru.

Tekmovanje upravljavcev avtodvigal
Tekmovanje upravljavcev avtodvigal | Foto: Arko

Na tekmovanju se je pomerilo 12 upravljavcev iz vse Slovenije, prav tako pa je Arko gostil dva tekmovalca iz Madžarske.

Poligon je bil sestavljen iz osmih ovir, katere je bilo potrebno v določenem zaporedju in čim hitreje premagati ter pri tem storiti čim manj napak. Tekmovalo se je z dvigalom Hiab X-HiPro 192. Najboljši čas je dosegel Peter Rac iz podjetja Megras d.o.o. iz Murske Sobote, Drugo mesto je dosegel samostojni podjetnik Franci Novak, na tretjem mestu pa smo ponovno lahko videli Borisa Feleja iz podjetja Elektro Celje.


Poleg tekmovanja so na sedežu podjetja Arko v Ljutomeru organizirali tudi hišni sejem, kjer so si obiskovalci lahko ogledali veliko zanimivih nadgradenj - dvigala Hiab in Loglift, kotalni prekucnik Multilift Ultima, prekucnike Meiller, menjalni sistem njihove izdelave, kesone, prikolico za prevoz elektro-agregatov in še nekaj drugih proizvodov.


Fotogalerija