Druga faza izgradnje logističnega centra že v teku

V podjetju cargo-partner so danes položili temeljni kamen za t.i. drugo fazo izgradnje logističnega centra, s čimer se bo objekt povečal iz sedanjih 25.000 m2 na skupno 39.100 m2 skladiščne površine. Investicija, vredna 12 milijonov evrov, naj bi se zaključila predvidoma novembra letos.

cargo-partner
Od leve proti desni: g Andrej Ržišnik, direktor in ustanovitelj Protim Ržišnik Perc d.o.o.; ga. Alena Blahutova, cargo-partner d.o.o. (odgovorna za investicije v skupini ter nabavo); veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji, mag. iur. Elisabeth Ellison-Kramer; Viktor Kastelic, direktor podjetja cargo-partner v Sloveniji; g. Franc Čebulj, župan občine Cerklje na Gorenjskem; mag. Wilhelm Nest, direktor Advantage Austria Slovenia

cargo-partner, eden izmed vodilnih ponudnikov logističnih storitev v Sloveniji, je septembra 2019 odprl moderen logistični center v neposredni bližini ljubljanskega letališča, enega največjih v skupini. V zadnjih dveh letih je podjetje, kljub številnim izzivom, ki so pestile logistično industrijo, zabeležilo strmo rast poslovanja. Hitra zapolnitev kapacitet, povečano povpraševanje po skladiščnih storitvah ter velik potencial, ki ga ima Slovenija na področju transporta in logistike, so bili poglavitni razlogi, zaradi katerih se je podjetje odločilo za predčasno povečanje skladiščnih kapacitet. Slednje je bilo sicer prvotno predvideno za obdobje 2024-2026.

 


Dodatne kapacitete in nove zaposlitve

Gradnja novega objekta bo potekala na severni strani obstoječega kompleksa, pod vodstvom arhitekturnega biroja Protim Ržišnik Perc. Kot glavni izvajalec del je bila tudi tokrat izbrana Gorenjska Gradbena družba d.d. Širitev bo ustvarila 20-30 dodatnih delovnih mest, novi zaposleni pa bodo imeli možnost dela z najsodobnejšo logistično opremo. 

Novi objekt bo v treh etažah nudil več kot 18.000 paletnih mest ter dodatne površine za moderno skladiščenje in integrirane logistične rešitve. Fleksibilna zasnova objekta bo omogočala podporo vsem multi-modalnim storitvam ter visoko tehnološke logistične rešitve. Del objekta bo prilagojen tudi storitvam za oskrbovanje spletnih trgovin, vključno z »Drive-IN« prevzemnim mestom za osebni prevzem ali vračilo paketov. »Z novim objektom bomo zagotovili dodatne moderne skladiščne kapacitete, ki jih na trgu trenutno močno primanjkuje. Hkrati bo to delno tudi fulfilment center, kjer bomo spletnim trgovcem zagotovili celotno tehnološko in IT podporo, ki jo potrebujejo,« pove direktor podjetja cargo-partner Viktor Kastelic.

Tesno sodelovanje med Avstrijo in Slovenijo

Slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna, ki je zaradi pandemije potekala v ožji zasedbi, so se med drugim udeležili tudi veleposlanica Republike Avstrije v Sloveniji ga. Elisabeth Ellison-Kramer, župan občine Cerklje na Gorenjskem g. Franc Čebulj in direktor Advantage Austria Slovenija g. Wilhelm Nest. Slednji je povedal, da je investicija podjetja cargo-partner v Sloveniji ena izmed večjih avstrijskih investicij pri nas, kar potrjuje dejstvo, da je Slovenija za Avstrijo zanimiv investicijski trg. Kot pravi g. Nest imata državi vzpostavljeno odlično sodelovanje, ki se bo v prihodnosti še krepilo. Tako je namreč pokazala nedavna raziskava poslovne klime, ki jo je izvedlo predstavništvo avstrijskega gospodarstva v Sloveniji Advantage Austria Slovenija.

Podjetje cargo-partner je v Sloveniji prisotno že od leta 1996 in se uvršča med največje logistične ponudnike v Sloveniji. Strankam nudi zaokroženo ponudbo storitev, vključno z letalskimi, ladijskimi in cestnimi prevozi, carinskimi storitvami in skladiščno-logističnimi rešitvami. V Sloveniji je podjetje prisotno na dveh lokacijah: v Kopru ter Zgornjem Brniku, kjer se nahaja iLogistics Center Ljubljana.

Širitev kapacitet tudi v Zagrebu

Podjetje cargo-partner je pred kratkim odprlo nov logistični center tudi v Zagrebu, znotraj poslovne cone Meridian v bližini letališča Franjo Tuđman z neposredno povezavo do avtoceste A11. Novi objekt obsega 12.000 m² skladiščnih površin ter 900 m² medetažnega skladišča (mezanina), namenski prostor za hitri pretovor in storitve dodanih vrednosti (komisioniranje, pakiranje, konsolidiranje) ter prostor za kratkoročno in dolgoročno skladiščenje.

Fotogalerija