Dežurne avtomehanične delavnice v obdobju Covid-19

V teh težkih razmerah, v katerih se trenutno nahaja naša država in posledično mi, njeni državljani, je pomembna, a do sedaj nekoliko zanemarjena dejavnost popravilo in servisiranje motornih vozil.

Dežurne avtomehanične delavnice v obdobju Covid-19
Dežurne avtomehanične delavnice v obdobju Covid-19

Ob ukinitvi javnih prevozov smo, veliko bolj kot kadar koli doslej, odvisni od lastnih prevoznih sredstev, predvsem brezhibno vzdrževanih osebnih avtomobilov. V Avto Akademiji so v preteklem obdobju skrbeli predvsem za sprotno, tehnično izobraževanje serviserjev osebnih in poltovornih vozil. V tem trenutku je izobraževalna dejavnost, ki temelji na osebnem stiku, popolnoma zaustavljena in v dnevih, ko so ostali brez dela v njihovi izobraževalni ustanovi, so iskali idejo, kako vrniti udeležencem njihovih izobraževanj nekaj, s čimer se lahko vsaj delno oddolžijo za izkazano zaupanje v preteklosti. Ker sodelujejo kar z nekaj strokovnjaki s področja informatizacije poslovnih in spletno informacijskih procesov, so se odločil da pripravijo spletno platformo, ki bi povezala iskalce in ponudnike storitev vzdrževanja in popravila motornih vozil.

Kaj je cilj spletne strani delavnice.si

Primarni cilj spletne strani delavnice.si je povezati tiste, ki potrebujejo nujna vzdrževalna dela na svojem vozilu. Danes bi težko okarakterizirali kaj je nujno, nedvomno so pa to tiste storitve, ki jih uporabniki, lastniki vozil, potrebujejo, da se varno in tehnično brezhibno pripeljejo na delovno mesto. Veliko ljudi je, ki se dnevno vozijo na delo v zdravstvene ustanove, trgovine s prehrambnimi izdelki, v lekarne, na pošte in banke, oskrbujejo starejše občane, pomagajo sorodnikom, socialno ogroženim in če vsem tem odvzamemo mobilnost, bomo trpeli še večje posledice trenutnega stanja v državi in tudi drugod po svetu. Prav tako je veliko servisnih delavnic, ki zagotavljajo servisne kapacitete v tem trenutku, izvajajo vrhunsko storitev, nimajo pa razvitih marketinških strategij ali sredstev za izvajanje slednjih in zato jim ta portal lahko omogoči, da jih stranke najdejo, dobijo osnovne informacije in si navsezadnje zagotovijo kakovostno storitev, ki bo zagotovila prepotrebno mobilnost.

Kako deluje spletna stran delavnice.si

Da bi dosegli namen – povezovanja iskalcev in izvajalcev storitev vzdrževanja in popravila motornih vozil, smo spletno stran delavnice.si, razdelili v dva dela.

  • Lastniki delavnic hitro in enostavno vnesejo podatke o svoji delavnici. Podatki vsebujejo: naziv (ime in priimek izvajalca ali ime pravne osebe), točen naslov delavnice, odpiralni čas delavnice, telefonsko številko in naslov elektronske pošte delavnice, ter izberejo, katere tipe motornih vozil servisirajo. Po oddaji podatkov, jih sistem vnese v bazo delavnic, prav tako pa se delavnica pojavi ustrezno locirana na zemljevidu Slovenije,
  • Stranka, ki išče storitev, v iskalnik vnese poštno številko kraja kjer želi vzdrževanje vozila opraviti, sistem pa ji naniza vse delavnice, ki trenutno delujejo v iskanem kraju, z vsemi kontakti in vrstami vozil, za katere delavnica opravlja storitve.

Srečno in ostanite zdravi!