Crossway LE Natural Power

Prvič so ga predstavili na sejmu Busworld 2017 v Belgiji, kjer je v kategoriji Intercity prejel nagrado "Sustainable Bus of the Year 2018" in je bil posebej narejen kot izziv mestnega in medkrajevnega potniškega prometa. Avtobus Crossway LE NP ima vse lastnosti kot jih ima linija Crossway.

Crossway LE Natural Power

Pameten dizajn avtobusa združujejo patentirani integrirani rezervoarji za plin, nameščeni v strešni prostor. Z enim polnjenjem je mogoče prevoziti do 600 kilometrov, poganja pa ga motor Cursor 9 NP s 360 KM. Kompaktna zasnova omogoča Crossway Low Entry Natural Power, da doseže najboljšo višino vozila v svojem razredu, saj meri 3.210 mm od kolesa do strehe in zagotavlja največjo stabilnost na cesti zaradi nizkega težišča. Na voljo je tudi v tri osni različici dolžine 14,5 metra.

Z zemeljskim plinom so ravni delcev blizu ničle, emisije NOx pa se zmanjšajo za več kot eno tretjino. Raven hrupa je za polovico manjša, zaradi česar je vožnja izredno tiha. Avtobus je na voljo tudi v biometanski verziji, kjer se emisije zmanjšajo tudi za do 95 odstotkov.