Cool Liner praznuje 25 let

Začetki polpriklopnika Cool Liner segajo v leto 1996, ko je Krone Trailer predstavil prvi hladilni polpriklopnik, ki se je stalno razvijal in danes predstavlja premijski razred hladilnih polpriklopnikov.

krone-cool-liner-1

Krone je sredi devetdesetih let, ko je odpiral nove trge in širil svoj portfelj izdelkov, intenzivno proučeval tudi hladilne prikolice, ki jih v svojem prodajnem programu še ni imel. Kot začetno točko bi lahko označili leto 1996, ko je Krone predstavil prvo hladilno prikolico s produktnim imenom "Krone-Wabash". V ozadju je bilo sodelovanje z največjim svetovnim proizvajalcem prikolic Wabash iz ZDA, ki je hladilne naprave dobavljal v Nemčijo. Ko uvoz ni bil več donosen zaradi negativnega deviznega tečaja, ki ga je povzročil vse močnejši ameriški dolar, je Krone aprila leta 2000 prevzel vodilnega skandinavskega proizvajalca Norfrig A/S z Danskega, vključno s skoraj 200 zaposlenimi. Tovarno v Hvamu so leta 2004 razširili in modernizirali z naložbami v vrednosti več kot 7 milijonov evrov, s tem pa povečali zmogljivost na 3.000 enot letno. Krone je zelo hitro prek svoje distribucijske mreže uspešno distribuiral hladilne prikolice Cool Liner po vsej Evropi.

ODPRTJE OBRATA LÜBTHEEN LETA 2007

Zaradi vse večjega mednarodnega povpraševanja po Krone Cool Liner prikolicah in omejene zmogljivosti 3.000 enot, kolikor jih je bila sposoben proizvesti tovarna v Hvamu na Danskem, so se pri Krone odločili za gradnjo nove proizvodnje linije v Lübtheenu v Nemčiji. Leta 2007 so zgradili najsodobnejši, popolnoma avtomatizirani proizvodni objekt za izdelavo hladilnih polpriklopnikov. Z letno zmogljivostjo približno 10 tisoč enot se je obseg proizvodnje potrojil. Število enot se je iz leta v leto povečevalo. Od leta 2016 je obrat v Mecklenburg-Predpomorjanski del združbe Krone Nutzfahrzeug kot posledica združitve več podjetij.


NA SEJMU IAA 2018 PREDSTAVILI ŠTEVILNE NOVOSTI 

Leta 2014 so predstavili povsem novo lastno os Krone Trailer za Cool Liner, ki je postala zelo priljubljena prav zaradi nizkih vzdrževalnih stroškov. Leta 2016 so predstavili novo, še posebej lahko pregrado Isowall plus, ki jo je mogoče poljubno premikati in s tem prilagajati tovorni prostor za prevoz hlajenega blaga pri različnih temperaturah. Na IAA 2018 sejmu gospodarskih vozil v Hannovru so predstavili nadgradnjo za modele Cool Liner, ki so tako postali pametni polpriklopniki, prav tako pa so predstavili tudi dvonivojsko različico in pametne funkcije telematike.

HLADILNA ENOTA CELSINEO IN NOVA GENERACIJA HLADILNIH POLPRIKLOPNIKOV KRONE 

Leta 2019 so predstavili novo generacijo inovativnih, modularnih hladilnih sistemov z novo znamko Celsineo, ki je postala blagovna znamka podjetij Liebherr in Krone. V letu 2020 so predstavili novi Cool Liner, ki je imel veliko izboljšav za varnejši prevoz blaga. Serijsko so ga opremili s sistemom telematike Krone Telematics. Standardni sistem, ki je nameščen, se imenuje Krone Telematics KSC ProPlus Cool in ponuja naslednje funkcije: spremljanje lokacije priklopnika in odprtosti vrat, obratovalne podatke, temperaturo hlajenja ter hladilnega sistema, stanje priklopa, posreduje pa tudi sporočila o napakah zavornega sistema.


25 LET – KRONE COOL LINER z OZNAKO "25-Years-Edition"

Krone ob 25. obletnici Cool Liner začenja ekskluzivno kampanjo z oznako »25-Years-Edition« z obsežnim paketom opreme. V jubilejnem letu 2021 so trenutne različice Cool Liner opremljene s številnimi posodobitvami, kot so serijska oprema s Krone Telematics, inovativni koncept razsvetljave, novo optimizirano tesnilo vrat, preoblikovana odbojna plošča, nov komplet za zaščito pred udarci in obsežnim naborom dodatne opreme. Ob obletnici Cool Linerja Krone predstavlja ekskluzivno izvedbo »25-Years Edition« – s celovitim paketom opreme in ugodnimi pogoji.