CEVA bo skrbela za Ferrarijevo logistiko

CEVA Logistics, hčerinska družba skupine CMA CGM, je podpisala novo večletno pogodbo o nadaljnjem zagotavljanju vseh logističnih storitev za avtomobile in opremo Scuderia Ferrari med dogodki Formule 1, kot tudi za dirke GT in dogodke Ferrari Challenge.

CEVA Ferrari
CEVA Ferrari | Foto: CEVA

Od leta 2022 je CEVA Logistics uporabila svoje strokovno znanje in zmogljivosti za inovacije tako, da je Scuderii Ferrari dala na voljo vse svoje globalne logistične vire. Zahvaljujoč svoji agilnosti in strokovnemu znanju je CEVA prepeljala opremo po vsem svetu v rokih, potrebnih za zagotovitev nemotenega poteka dirkalne sezone Scuderie Ferrari. Zaradi zaupanja v svojo mrežo svetovnega razreda za zagotavljanje cestnega, pomorskega, zračnega in železniškega prometa je CEVA pripravljena na svetovno prvenstvo Formule 1 leta 2024, ki bo vključevalo 24 dogodkov po vsem svetu, ki se bodo začeli 2. marca v Bahrajnu in končali 8. decembra v Abu Dhabiju.

Dekarbonizacija ostaja velik izziv in zastavljen cilj za obe podjetji. Kot del skupine CMA CGM je CEVA Logistics zavezana varovanju okolja, skupina pa je zavezana doseči neto ničelne izpuste ogljika do leta 2050. Kot del svojih ukrepov CEVA svojim strankam ponuja možnosti alternativnih goriv, vključno z biogorivi, utekočinjenim zemeljskim plinom (LNG) in biometan za pomorski promet, trajnostna goriva za zračni promet in biogoriva ali električna vozila za kopenski promet.

Leta 2023 je CEVA Logistics dokazala tudi svojo sposobnost inovativnosti z organizacijo prve storitve železniškega prevoza na svetu za dostavo opreme Scuderie Ferrari med tremi VN Severne Amerike, s čimer je zmanjšala ogljični odtis za 90 odstotkov v primerjavi z letalskim prevozom in za 32 odstotkov v primerjavi z cestnim prometom. Vse te pobude prispevajo k zavezanosti Formule 1 k trajnostnemu razvoju.