Celjska Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru ima novo dekanico

Rektor Univerze v Mariboru prof. dr. Zdravko Kačič je za dekanico imenoval prof. dr. Majo Fošner, ki bo fakulteto vodila naslednja štiri leta.

dekanica-maja-fostner-b
Profedorica dr. Maja Fošner si bo v času dekanovanja prizadevala za nadaljnji razvoj fakultete in utrjevanje njenega položaja kot edine specializirane izobraževalne in znanstveno-raziskovalne institucije na področju logistike in oskrbovalnih verig ter za dvig njene prepoznavnosti v slovenskem in tudi mednarodnem okolju.

Prof. dr. Maja Fošner je svojo študijsko in karierno pot gradila na Univerzi v Mariboru, od leta 2005 pa je zaposlena na Fakulteti za logistiko (FL UM). Leta 2014 je postala redna profesorica (za področje logistike) kot takrat najmlajša na Univerzi v Mariboru, ki ji je to uspelo. Že kmalu po zaposlitvi na FL UM je postala prodekanica za izobraževalno dejavnost fakultete, med drugim tudi članica Senata UM in FL UM ter več komisij.

Njeno strokovnost so prepoznali tudi v tujini, saj je gostujoča profesorica na različnih tujih inštitucijah, med drugim v Parizu, ruskem Krasnoyarsku, Peruju, Indiji in na Kitajskem. Njene strokovne, znanstvene in vodstvene izkušnje deli tudi v akreditacijski hiši ECBE (European Council for Business Education), kjer je članica upravnega odbora in njihova evalvatorka. Od leta 2018 je tudi članica Evropske akademije znanosti in umetnosti v Salzburgu.

Profedorica dr. Maja Fošner si bo v času dekanovanja prizadevala za nadaljnji razvoj fakultete in utrjevanje njenega položaja kot edine specializirane izobraževalne in znanstveno-raziskovalne institucije na področju logistike in oskrbovalnih verig ter za dvig njene prepoznavnosti v slovenskem in tudi mednarodnem okolju.

Na nedavnih volitvah, ki so potekale 7. aprila, je prejela večino glasov oziroma več kot njen protikandidat profesor dr. Borut Jereb.

 V svojem programu, s katerim je prepričala svoje volivce, je med drugim zapisala: »Verjamem, da bomo skupaj s sodelavci in študenti soustvarjali dinamično fakulteto, v kateri bomo gradili in odkrivali področja logistike in oskrbovalnih verig za dobrobit razvoja sodobne družbe. Osebno si bom prizadevala, da bo moje delo transparentno, da bom delala za dobro ljudi in naše skupnosti kot celote, spoštovala avtonomnost in dostojanstvo posameznika.

"Moje vodilo bo pravičnost, odgovoren odnos, še posebej znanstvena poštenost in etika raziskovanja. Odgovorno trdim, da bodo vse aktivnosti, ki jih bom kot dekanica vodila, v interesu celotne FL UM in verjamem, da bo moje prizadevno, aktivno in iskreno delovanje doprinos k uspešnemu skupnemu delovanju FL UM.”