Cargo-partner povečuje kapacitete na Kitajskem

V prvi polovici leta 2022 je cargo-partner povečal število pisarn in skladišč na Kitajskem ter uvedel nove storitve železniškega in cestnega prevoza iz Kitajske v Evropo in Srednjo Azijo. Kitajska cargo-partner ekipa je izvedla vrsto zanimivih projektov, od prevoza industrijskih strojev izrednih dimenzij v Kazahstan do obdelave in distribucije velikega števila spletnih naročil za enega največjih nakupovalnih festivalov na Kitajskem.

cargo partner kitajska
cargo partner kitajska | Foto: Cargo partner

Od odprtja prve cargo-partner pisarne na Kitajskem leta 2004 je podjetje nenehno krepilo svojo prisotnost v državi. Januarja 2022 je cargo-partner odprl podružnico v Pekingu in skladišče v Kunshanu, v neposredni bližini Šanghaja. Nadalje je cargo-partner najel še 5.300 m² skladiščnih površin za oskrbo območja Kunshan, ki je močno na področju elektronske industrije in kjer cargo-partner vidi velik potencial za rast.

Marca je cargo-partner odprl skladišče v Yantianu, Shenzhen, ki s 3.400 m² skladiščnega prostora in široko paleto storitev z dodano vrednostjo služi kot regionalni distribucijski center. V začetku junija je cargo-partner odprl pisarno še v Macau ter s tem okrepil svojo prisotnost na območju, ki je pomembno trgovsko in pomorsko središče.

Nove rešitve železniških in ladijskih prevozov iz Kitajske v Evropo

Pri železniških prevozih iz Kitajske cargo-partner uporablja srednji koridor, ki gre prek Kaspijskega in Črnega morja ter zaobide novo železno svilno cesto, pri čemer zagotavlja redne tedenske odpreme blaga. Pričakujejo, da se bo na tej relaciji količina pošiljk v bližnji prihodnosti povečala za 30–50%. Poleg tega cargo-partner nudi storitev »Adria Express«, ladijski prevoz iz Kitajske v Koper, Trst ali na Reko, kar skrajša tranzitni čas za 5 do 8 dni v primerjavi s potjo preko severnoevropskih pristanišč.

Čezmejni tovorni promet s Kitajske v Srednjo Azijo

Spomladi letos je cargo-partner ponudil redne cestne prevoze iz Kitajske v Srednjo Azijo, natančneje v Kazahstan, Kirgizistan, Tadžikistan, Turkmenistan in Uzbekistan, s tranzitnim časom približno dva tedna. Storitev je zelo primerna tudi za projektne prevoze. Tako je nedavno cargo-partner organiziral prevoz velikih obdelovalnih strojev, ki so jih s 16 tovornjaki prepeljali iz Daliana na severu Kitajske v Taškent v Uzbekistanu, storitev pa je vključevala tudi privezovanje in zavarovanje tovora pred odpremo, natančno spremljanje tovora tekom transporta, komunikacijo med naročnikom in prevoznikom ter koordinacijo carinskih postopkov tekom celotnega transporta, od Kitajske preko Kazahstana do Uzbekistana. Prevoz je bil opravljen v 14 dneh.

Učinkovita logistična podpora pri nakupovalnemu festivalu 

Od odprtja cargo-partner skladišča v Kunshanu blizu Šanghaja je lokalna ekipa izpeljala več zahtevnih projektov. Eden od teh je bilo sodelovanje z uvoznikom izdelkov iz ovsenega mleka, ki ima spletne trgovine na nekaterih večjih kitajskih spletnih platformah. Podjetje je potrebovalo logistično podporo za udeležbo na »618 shopping festivalu«, velikem nakupovalnem dogodku na Kitajskem. Za ta namen je cargo-partner usposobil 16 začasnih delavcev ter hitro vzpostavil standardiziran postopek obdelave naročil. Ekipa je vsa naročila pripravila in odpremila v samo 12 dneh, pri čemer so odposlali 290.000 škatel mleka in označili 34.000 paketov brez ene same napake.

cargo-partner je na Kitajskem prisoten že 18 let in danes zaposluje več kot 500 oseb na 18 lokacijah na območju celinske Kitajske, v Hong Kongu in na Tajvanu.