Bomo na cestah kmalu videli takšne tovornjake?

V svetu prevozništva je glavni fokus na nižanju stroškov prevoza in ni prav veliko tovornjakov, ki bi se lahko pohvalili z izredno aerodinamičnim izgledom. Večina izmed njih še vedno izgleda kot njihovi predhodniki izpred 30 ali 40 let.

Bomo na cestah kmalu videli takšne tovornjake?

Po drugi strani pa je Audi HMC Concept Model popolno nasprotje tega. Lahko bi celo dejali, da Tesla Semi izgleda nekoliko zastarelo. Ali pa tudi ne?

Konceptni tovornjak Audi HMC Concept Model je delo neodvisnega oblikovalca Jeremy Dodda, ki svoja dela redno objavlja na portalu Behance.com. To ni njegov prvi poskus, zasnovati Audijevo tovorno vozilo, saj je moč videti kar nekaj podobnosti z njegovo prejšnjo kreacijo. Zakaj izgleda tako drugačen od Teslinega konkurenta pa lahko iščemo v tem, da se HMC koncept ne rabi ozirati na dejansko obliko, saj gre zgolj za konceptni dizajn v svoji najbolj prvovrstni obliki.

Jeremy o svojim konceptu ni povedal kaj dosti, kot le to, da bo uporabljal električni pogon in da bo vsaj na 4. stopnji avtonomne vožnje. To pomeni, da bo voznik še vedno prisoten v notranjosti, vendar ne bo rabil početi veliko stvari.

Fotogalerija