Bojan Brank prejel Nagrado za življenjsko delo v logistiki

Na današnjem posebnem srečanju upravnega odbora Slovenskega logističnega združenja (SLZ) so podelili Nagrado za življenjsko delo v logistiki, ki jo je kot prepoznan strokovnjak na področju logistike z veliko moralno integriteto in strokovno odličnostjo prejel gospod Bojan Brank.

SLZ
Bojan Brank prejel Nagrado za življenjsko delo v logistiki

Avtoriteta z bogato zgodovino

Kot je v obrazložitvi povedal Igor Žula, predsednik Slovenskega logističnega združenja, je Bojan Brank večino svoje kariere in poslovne poti posvetil logistični industriji.
Kot Generalni direktor je 19 let vodil družbo DHL Ekspress, kjer je ogromno pripomogel k temu, da je DHL v letih od začetka delovanja (takrat še v skupni bivši državi) in kasneje v Sloveniji postal vodilni ponudnik mednarodnih kurirskih storitev. Sodeloval je pri integraciji DHL-a v Skupino Deutsche Post World Net in prestrukturiranju iz »belega« v »rumeni« DHL.
V času službovanja na DHL-u je bil med ustanovitelji AmCham-a (Ameriške gospodarske zbornice) v Sloveniji in kasneje tudi član Upravnega odbora Slovensko-nemške godpodarske zbornice. Kasneje je v turbolentnih časih za neko obdobje opravljal funkcijo v.d. Predsednika uprave Luke Koper d.d.


Več let je opravljal tudi nadzorniško funkcijo. V Luki Koper d.d. je bil Podpredsednik NS, v NS Poslovnega sistema Mercator je bil član, več mandatov pa predseduje NS Slovenskih železnic d.o.o. Zadnja leta vodi družinsko podjetje, kjer nastopa kot uspešen svetovalec v različnih podjetjih v Sloveniji in tujini. Je tudi prepoznaven strokovnjak in predavatelj korporativnega upravljanja.

Svoje bogate izkušnje je večkrat prosredoval mlajšim generacijam kot gostujoči predavatelj na Fakulteti za logistiko v Celju in Fakulteti za pomorstvo in promet v Portorožu. Na Fakulteti za logistiko v Celju je tudi član Programskega sveta fakultete.


Zaradi njegove strokovne odličnosti, visokih etičnih načel, zaradi sposobnosti sodelovanja in odgovornega vodenja podjetij lahko Bojana Branka postavimo za vzornika novodobnim managerjem.

hhOd leve proti desni: Rok Svetek, Bojan Brank in Igor Žula.


Dosedanji prejemniki nagrad

Slovensko logistično združenje je v okviru Logističnega kongresa, ki je letos prestavljen na jesen, podelilo 14 nagrad za Logista leta, 3 nagrade za najboljši RR projekt na področju logistike in 4 nagrade za Življenjsko delo na področju logistike.
Nagrada za življenjsko delo se ne podeljuje vsako leto in ni empirično merljivega pravila. Prejemnik mora biti primeren po strokovni in moralni plati, na področju logistike mora pustiti sled, upravičenost pa mora potrditi širša logistična javnost.
Prvi prejemnik je bil g. Rok Svetek iz podjetja Adriakombi, nato pa so nagrado prejeli še g. Janko Pirkovič, dr. Livio Jakomin in g. Bruno Korelič.