Avtobusi za ligo NFL

Prva tekmo lige NFL v Nemčiji sta v nedeljo na Allianz Areni v Münchnu odigrali ekipi Seattle Seahawks in Tampa Bay Buccaneers, za prevoz igralcev pa so poskrbeli avtobusi MAN Lion's Coach.

MAN NFL
MAN NFL | Foto: MAN Truck & Bus

MAN je uradni partner lige NFL v Nemčiji, skupno 15 avtobusov MAN Lion's Coach bo v sodelovanju s prevoznikoma AutobusOberbayern in Bus Verkehr Berlin skrbelo za prevoze v okviru velikega športnega dogodka. Za vsako od obeh ekip NFL je na voljo sedem avtobusov, v promocijske namene pa bo uporabljen še en avtobus MAN Lion's Coach, prepoznaven po napisu "NFL DRIVES MAN" in logotipih Seattle Seahawks in Tampa Bay Buccaneers.


Prva uradna tekma NFL v Nemčiji je bila odigrana v nedeljo (13. novembra), v naslednjih štirih letih pa bodo v Nemčiji odigrane skupno štiri tekme "International Series". Poleg lige NFL je MAN-ov turistični avtobus Lion's Coach, ki je osvojil naziv mednarodnega avtobusa leta 2020, uradni avtobus številnih športnih ekip, med katerimi so tud FC Bayern München, Borussia Dortmund in nemške državne nogometne reprezentance, v Sloveniji pa prevaža tudi ekipo nogometnega kluba Bravo iz Ljubljane.

Video