AutoWallis bo uvoznik električnih komercialnih vozil skupine Geely

Skupina AutoWallis s sedežem v Budimpešti krepi svoj mednarodni položaj s podpisom pogodbe za ekskluzivno distribucijo komercialnih vozil znamke Farizon, ki jih izdeluje skupina Geely Auto, v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope, vključno s Slovenijo.

Farizon Super VAN
Farizon Super VAN | Foto: Farizon

Kitajska skupina Geely spada med največje proizvajalce vozil na svetu in je vodilna na področju inovacij v avtomobilski industriji, vključno s tehnologijami za samovozeča vozila, električnimi in hibridnimi vozili ter drugimi naprednimi rešitvami za mobilnost.

Skupina AutoWallis je podpisala še eno pomembno pogodbo, tokrat z eno največjih proizvajalk vozil na svetu, družbo Zhejiang Geely Holding (Geely Auto) Group, za ekskluzivno distribucijo komercialnih vozil znamke Farizon v osmih državah regije (Avstrija, Češka republika, Hrvaška, Madžarska, Poljska, Romunija, Slovaška in Slovenija). 

Farizon Super VAN

Znamka Farizon, ki je v lasti skupine Geely Auto, je prišla na trg leta 2016 in je prva znamka komercialnih vozil, ki ponuja celotno paleto vozil, ki uporabljajo nove vire energije, vključno s težkimi in lahkimi komercialnimi vozili ter avtobusi, kakor tudi prvim težkim tovornjakom M100, ki vozi na metanol. Farizon si prizadeva podpirati zeleni transport z ničelnimi emisijami, za katerega je razvil svoje lastne sisteme za vožnjo. Po uspešnem pohodu na azijskih trgih je znamka vstopila na mednarodne trge in je sedaj prisotna v Južni Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Jugovzhodni Aziji, v letu 2024 pa začenja širitev tudi v Evropo.

Farizon Super VAN

Glede nove znamke je Damir Domitran, regionalni vodja operacije skupine AutoWallis za Slovenijo, povedal, da se bo distribucija znamke Farizon pričela v drugi polovici leta 2024 z modeloma V6E in SuperVan.  Pojasnil je tudi, da je Farizon kot član skupine Geely, ene od vodilnih visokotehnoloških kitajskih izvoznih družb, ki po vsem svetu proda skoraj tri milijone vozil letno, del iste družine kot tako kakovostne znamke, kot so Volvo, Polestar, Lynk & Co, Lotus in Aston Martin.  Novi SuperVan, ki prihaja jeseni, bo združeval najsodobnejšo tehnologijo in edinstveno, prilagodljivo arhitekturo, privlačne tehnične lastnosti ter konkurenčno ceno.  Blagovna znamka je v ospredju inovacij v avtomobilski industriji, vključno s tehnologijami samovozečih vozil, vozili na nove vire energije in drugimi naprednimi mobilnimi rešitvami.