Aplikacija DarsPromet+ na 1. mestu

DARS d.d. je v letošnjem letu posodobil prometno aplikacijo z namenom obveščanja uporabnikov avtocest in hitrih cest z ažurno prometno informacijo in s ciljem višanja varnosti uporabnikov ter višanja pretočnosti. Aplikacija je trenutno po številu prenosov oziroma uporabnikov v samem slovenskem vrhu (poleg Facebooka, Viberja, Messengerja, Snapchata...).

Aplikacija DarsPromet+ na 1. mestu

Rast števila uporabnikov, od katerih je kar 80 % aktivnih, nas spodbuja pri nadgrajevanju in izboljševanju aplikacije prav na podlagi uporabniške izkušnje. Naš cilj je namreč obveščenost voznikov s prometno situacijo v realnem času. Za DARS d.d. je obveščen voznik ključnega pomena pri večanju pretočnosti in višanju prometne varnosti.

Aplikacija je namenjena predvsem tistim, ki se vsak dan vozimo v službo. Na taki poti potrebujemo informacijo o morebitnih ovirah oziroma podaljšanju potovalnega časa. Zato sta ključni stvari, ki ju aplikacija ponuja, ravno to: sprotno izračunavanje potovalnega časa na vnaprej izbrani poti ter obveščanje o ovirah (dogodkih) na poti.

Aplikacija uporabnikom omogoča:

  • ·         vpogled v stanje prometnih informacij,
  • ·         načrtovanje poti,
  • ·         prikaz potovalnih časov,
  • ·         prikaz vseh drugih informacij, s katerimi razpolaga družba DARS d.d. in
  • ·         glasovno podporo.

Aplikacija je razvita za operacijske sisteme Android, IOS in Windows.

Ker nam je še vedno najbolj pomembna prometna varnost, je ena ključnih funkcij aplikacije glasovno obveščanje. Vendar ne kakršnokoli: gre za aplikacijo e-Bralec, ki je v živo v slovenščini sposoben prebrati kakršenkoli pripravljen tekst. Tekst za uporabo aplikacije mu pripravlja poseben program, ki brska po naših bazah in iz njih izlušči informacije, ki se nanašajo na določeno pot.

Pomembna funkcionalnost je nastavitev samodejnega branja. To lahko nastavite tako, da v poglavju »Na poti« izberete »Nastavitve«.

Vsem uporabnikom se zahvaljujemo za zaupanje, vse ostale voznike vabimo k uporabi, saj ste ravno vi tisti, ki nam boste lahko pomagali pri učinkoviti nadgradnji in še večji uporabnosti aplikacije, s tem pa večji pretočnosti in varnosti.