Actros praznuje 25 let

Model Actros s petimi predstavljenimi generacijami že četrt stoletja predstavlja sinonim za varen, učinkovit in zanesljiv transport, v zadnjem času pa tudi za uvajanje elektromobilnosti v težki tovorni promet.

mercedes-benz-actros-11

Mercedes-Benz Actros je kot vozilo za prevoze na dolge razdalje, distribucijo in tudi druge izzive, kot na primer s področja gradbeništva in odvoza odpadkov, poznan po vsem svetu. In letos pri Mercedesu praznujejo prav posebno obletnico – 25. obletnico, odkar je bila leta 1996 predstavljena prva generacija tega modela. Aktualna generacija je bila predstavljena leta 2018, prinesla pa je številne nadgradnje eksistenčnih sistemov, kot so sistem za samodejno zaviranje v sili, Sideguard Assist in asistenčni sistem za polavtomatsko vožnjo.


Model Actros predstavlja vodilnega v portfelju težkih tovornih vozil podjetja Mercedes-Benz, po svetu pa je bilo prodanih več kot 1,4 milijona tovornjakov. Učinkovita poraba goriva, zanesljivost, udobje in varnost za voznika ter vse druge udeležence v cestnem prometu so glavni dejavniki, ko se podjetja odločajo za nakup vozil in Actros pooseblja prav to. Pred petindvajsetimi leti je Mercedes-Benz postavil mejnik z Actrosom – posebej pri prevozih na dolge razdalje in distribucijskih prevozih.

Fotogalerija