61 novih polprikolic za Elfein

Družba Elflein Spedition & Transport GmbH, s sedežem v Bambergu v Nemčiji, s hčerinskimi družbami v Leipzigu, Oelsnitzu, Hermsdorfu, Boru (CZ) in Nyranyju (CZ) je v svojo floto dodala 61 novih polprikolic proizvajalca Kögel. Deset jih je Europe Trailer Mega Rails in 51 dvoosnih Mega polprikolic. Podjetje bo uporabljalo nove polpriklopnike za odjemalce iz najrazličnejših industrij, kot so avtomobilski sektor, tiskarska in papirna industrija itd.

61 novih Kögel polprikolic za Elfein

Odločitev za nove Kögel Euro Trailer Mega Rails in dvoosne Mega polpriklopnike je bila tako ekonomske kot tudi okoljske narave, saj bo Elflein s tem zmanjšal stroške obratovanja in goriva ter prispeval k varstvu okolja.

Vsaka od desetih novih Euro Trailer Mega Rails polprikolic ponuja prostor za 37 Euro palet. Naloži se lahko štiri Euro palete več na polprikolico, kot jih ponuja standardni mega polpriklopnik. Ima do 10 odstotkov nižjo porabo goriva, do 10 odstotkov manj emisij CO2. Na podlagi pravnih zahtev v Nemčiji se lahko ta tip prikolice uporabi tudi za kombinirani prevoz. Prikolice imajo certifikat DIN EN 12642 Code XL.  Na zahtevo kupca so Euro Trailer Mega Rails opremljene po Daimlerjevi direktivi 9.5.

Kögelove dvoosne polprikolice so idealne za dostavo v avtomobilskem sektorju. Opremljene so z ojačano šasijo in obremenitvijo 10 ton na os. Nakladanje in razkladanje je preprosto, zahvaljujoč čisti notranji višini treh metrov in standardni mehansko-hidravlični dvižni strehi. Mega polpriklopniki so certificirani tudi v skladu z DIN EN 12642 Code XL in so lahko opcijsko opremljeni za uporabo v avtomobilski industriji po Daimlerjevi direktivi 9.5.

Na vseh 61 priklopnikih Kögel je celoten okvir vozila dolgoročno zaščiten pred korozijo s tehnologijo nanokeramičnega nanosa in katodno zaščito, dopolnjeno z UV zaščito.