3D-tisk rezervnih delov iz oblaka

DB Schenker uvaja novo storitev 3D-tiskanja: virtualno skladišče za dobavo rezervnih delov. Podjetje je to in druge tehnologije predstavilo na svoji produktni konferenci v Frankfurtu.

DB Schenker 3D-tisk
DB Schenker 3D-tisk | Foto: DB Schenker

Brez stroškov skladiščenja, nižji transportni stroški, prilagodljiva razpoložljivost – po mnenju DB Schenkerja so to glavne prednosti njegove nove ponudbe 3D-tiskanja za trajnostno logistiko rezervnih delov. Stranke DB Schenker bi morale imeti možnost naročiti dele iz svojega virtualnega skladišča v oblaku, ki jih bo nato proizvedel in dostavil partner DB Schenker.

Kot so sporočili iz DB Schenker, so novo ponudbo, ki naj bi jo uvedli po vsem svetu, testirali v okviru pilotnih projektov s strankami iz sektorjev strojništva, avtomobilske industrije in železniškega prometa. Deli, kot so ročaji, obloge in ohišja, so bili izdelani po naročilu blizu kupca. DB Schenker predvideva, da je mogoče na ta način proizvesti do deset odstotkov zalog rezervnih delov in jih ni treba skladiščiti. Poleg tega virtualno skladišče pomaga povečati razpoložljivost delov in se bolj prožno odzvati na nenačrtovana ozka grla pri dostavi.