25 let podjetja Combilift

V letu 2023 je Combilift proslavil 25-letnico delovanja. Obletnico so skupaj s poslovnimi partnerji, zastopniki in novinarji z vsega sveta proslavili z večdnevnimi ogledi celotnega podjetja in slavnostnim dogodkom.

25 let podjetja Combilift

Combilift je vodilni proizvajalec rešitev za manipulacijo dolgih in drugih tovorov. Najbolj znani so po edinstvenih 4-potnih viličarjih serije C in CB, ki združujejo lastnosti čelnih in bočnih viličarjev ter viličarjev za ozke prehode. Posebnost omenjenih viličarjev je možnost gibanja v vse smeri in izjemna kompaktnost, s čimer se optimizira izraba skladiščnega prostora in proizvodni proces. Z viličarji Combilift lahko povečate kapacitete svojih skladiščnih prostorov za 100 odstotkov, prav tako pa manipulacija dolgih tovorov postane hitrejša in varna. 

 25 let podjetja Combilift 

25 let podjetja Combilift

Vedno bolj razširjen je Combiliftov zglobni viličar Aisle Master. Model združuje lastnosti visokoregalnih in čelnih viličarjev ter viličarjev za zelo ozke prehode. Z njim maksimalno optimizirate izrabo skladiščnega prostora, prav tako pa se izognete tako imenovanemu ''double-handlingu'', kar v praksi pomeni, da z enim viličarjem tovor dvignete iz regala v ozkem prehodu in ga naložite direktno na transportno vozilo. Tovora vmes ni treba odlagati in ga potem nalagati z drugim viličarjem. Omenjeni viličar je v prvi vrsti namenjen manipulaciji paletnega tovora. 

25 let podjetja Combilift

25 let podjetja Combilift

Combilift pa prav tako proizvaja veliko drugih rešitev za manipulacijo tovora, kot je CSS – naprava za nakladanje kontejnerjev, SC/MG – naprava za prevoz kontejnerjev in zelo dolgih tovorov, elektro paletne viličarje in mnogo več. Zadnji imajo prav tako možnost 4-potnega potovanja in patentirano 'tilt arm'' manevrirno ročico ki nam omogoča varen izvzem tovora iz regala na način, da ga upravljamo s strani, kot je prikazano na sliki.

25 let podjetja Combilift

25 let podjetja Combilift

25 let podjetja Combilift

 V Sloveniji podjetje Combilift zastopa podjetje Arko, d. o. o., ki zagotavlja svetovanje, dobavo, servis in najem omenjenih viličarjev. Pri njih pa od lanskega leta lahko kupite ali najamete vse tipe viličarjev in drugih dvižnih naprav, saj so v svojo ponudbo dodali ponudnika EP Equipment in HC Hangcha, ki pokrivata celoten segment. S svojima poslovnima enotama v Ljutomeru in Trzinu zagotavljajo hiter odzivni čas in kvaliteten servis. Če se zanimate za Combilift, EP, HC ali druge produkte ali imate dodatna vprašanja, vabljeni, da se obrnete na arko@arko.si.

 25 let podjetja CombiliftPodjetje CombiLift sta leta 1998 ustanovila Robert Moffett in Martin McVicar. Martin McVicar je vse navzoče tudi nagovoril in se jim zahvalil za uspešnost podjetja in poudaril, da le dobra ekipa lahko doseže najboljše rezultate. 


25 let podjetja CombiliftSlavnostno prireditev so popestrili številni nastopajoči. 

Slavnostne prireditve ob 25-letnici podjetja se je udeležil tudi predstavnik slovenskega zastopnika, iz podjetja Arko, d. o. o., Jure Barat in o podjetju izpostavil: »S Combiliftom že vrsto let sodelujemo kot uradni zastopnik in serviser za območje Slovenije. V tem času nam je uspelo pomagati številnim strankam, ki so se srečevale z izzivi manipulacije dolgih tovorov, ter strankam, ki so želele optimizirati svoje skladiščne prostore ali proizvodni proces. Kot podjetje si bomo še naprej prizadevali nuditi celostno storitev na najvišji ravni.«
25 let podjetja Combilift

Combilift


Arko, d. o. o.

Podjetje Arko, d. o. o., je podjetje, ki se ukvarja s prodajo, montažo in servisom nadgradenj za tovorna vozila ter prodajo, najemom in servisom viličarjev. 

Arko, d. o. o., vam tako lahko dobavi, zmontira in v kasnejših letih servisira dvigala in druge naprave proizvajalca Hiab, ki je kot prvi iznašel način uporabe hidravlike za dvigala. Danes to podjetje zajema paletna dvigala Hiab in Effer, samonakladalne in kotalne prekucnike Multilift, gozdarska in reciklažna dvigala Loglift in Jonsered ter nakladalne ploščadi Zepro. Odlikujejo jih izjemna trpežnost, natančnost in dolga življenjska doba.

Omenjeno podjetje je prav tako uradni zastopnik in serviser podjetja Meiller Kipper, ki je vodilni proizvajalec prekucnikov. V njihovem programu najdemo tristrane prekucnike, dumper prekucnike, asfalt mulde, kiper prikolice in veliko več. Ni treba posebej omenjati, da je podjetje Meiller vodilno v svojem segmentu zaradi kvalitete in trpežnosti svojih izdelkov. 

Podjetje Arko pa vam v svoji poslovni enoti v Ljutomeru lahko izdela keson, kiper, menjalni sistem ali kar koli pač potrebujete, da vaše podjetje lahko zmore več in bolje. 

Že vrsto let pa njihov prodajni program zaznamujejo viličarji Moffett in Combilift. Slednji so v Sloveniji vedno bolj razširjeni, tako v lesno-predelovalni, kovinarski in orodjarski industriji kot tudi pri manipulaciji tovorov v logističnih centrih. Combiliftova najbolj razširjena serija pri nas je serija C, ki je namenjena manipulaciji zelo dolgih kot tudi paletnih tovorov in ima možnost 4-potnega potovanja. Sledi ji serija CB, ki se od serije C razlikuje po tem, da nima platforme za odlaganje tovora pri transportu in se tako odlično obnesejo tam, kjer imajo veliko različnih tovorov – tako paletnih kot dolgih. Vedno bolj pa v ospredje prihaja tudi Combiliftov Aisle Master. Gre za zglobni viličar, ki združuje lastnosti čelnega in visokoregalnega viličarja ter viličarja za ozke prehode. Za svoje delovanje potrebuje 1,6 m prostora med regali, tovor pa lahko dvigne celo do 15 m.

V podjetju Arko vam izkušeni komercialisti nudijo svetovanje pri izbiri ustreznega viličarja glede na vaš tovor in transportne poti, njihovi mehaniki pa skrbijo, da bo vaš stroj dosegel svoj polni potencial. Fleksibilni pa so tudi na področju financiranja stroja, saj se glede na vaše potrebe lahko odločite za nakup, leasing ali najem.