Skupina TRATON beleži veliko rast

Skupina TRATON je v poslovnem letu 2018 bistveno povečala prihodke od prodaje in dobiček iz poslovanja. Prihodki od prodaje vseh znamk so se povečali za 6 % na 25,9 milijarde EUR. Prilagojeni dobiček iz poslovanja družbe se je povečal za približno 13 % na približno 1,7 milijarde EUR, kar je več kot podvojilo rast prihodkov od prodaje. Ta uspešnost se odraža v nadaljnjem izboljšanju prilagojene donosnosti od prodaje v višini 6,4% (predhodno leto: 6,0%).

Volkswagen Truck & Bus se bo imenoval TRATON
Močne blagovne znamke, MAN, Scania, Volkswagen Caminhões e Ônibus in RIO bodo obdržale svojo identiteto pod krovno blagovno znamko TRATON Group.

Andreas Renschler, predsednik uprave podjetja TRATON in član uprave družbe Volkswagen AG, je povedal: »TRATON se je od ustanovitve pred tremi leti izjemno dobro odrezal. Ostajamo na pravi poti, da postanemo globalni prvaki. Kot skupina močnih blagovnih znamk ustvarjamo uspeh za naše stranke in združujemo sinergije. Pripravljeni smo na naslednje korake. "

Močna uspešnost blagovnih znamk Scania, MAN in Volkswagen Caminhões e Ônibus

Vse tri blagovne znamke skupine TRATON, so dosegle dobre prodajne rezultate v letu 2018. Prihodki od prodaje MAN Truck & Bus so se povečali za približno 8 % na 10,8 milijarde EUR. Povečanje prilagojenega dobička iz poslovanja, ki znaša okoli 13 % na 540 milijonov EUR, je bilo precej bolj izrazito kot rast prihodkov od prodaje. Prilagojeni donos od prodaje je znašal 5,0 % (predhodno leto: 4,8%). Da bi lahko v prihodnosti ustvarjali dobičkonosno rast, bo MAN Truck & Bus nadaljeval z ukrepi, ki so namenjeni optimizaciji procesov in stroškovnih struktur. Prihodki od prodaje operativne enote Scania Vehicles & Services so se ponovno povečali za več kot 4 % in so dosegli približno 13 milijard EUR. Dobiček iz poslovanja se je zmanjšal zaradi dodatnih stroškov, povezanih z uvedbo nove generacije tovornjakov, vendar so se povečali za več kot 3 % na 1,2 milijarde EUR. Z 9,3 % je bil dobiček od prodaje pri Scaniinih vozilih in storitvah skoraj na enaki ravni kot leto prej (9,4%). Po gospodarsko šibkem letu 2017 v Braziliji se je prihodek od prodaje Volkswagen Caminhões e Ônibus povečal za približno 22 % na 1,4 milijarde EUR leta 2018. Volkswagen Caminhões e busnibus je prvič od gospodarske krize v Braziliji zabeležil dobiček iz poslovanja, na 28 milijonov EUR zaradi povečanja prihodkov od prodaje in izvajanja programov sistematične učinkovitosti.